Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]kolor tła bloku div
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Zidane
Witam, mam pewien problem, tym razem inny. Koduję pewną stronę i natrafiłem na klasyczno-dziwny błąd. mam container, w nim mam lewe menu, srodek czyli newsy i prawe menu. Chciałbym jednak dać je wszystkie w taki niby bloczek że on by się poszerzał wraz z wielkością panelu z newsami czy panelami. Kiedy daję background-color:#ffffff; dla diva container to nic się nie dzieje. Próbowałem też z tabelką ale tak samo :/ czy mógłby mi ktoś pomóc?
baranek77
Podaj jakiś kod lub link to postaram się pomóc
Zidane
Więc tak:

chciałbym aby to niebieskie pole poszerzało się wraz z poszerzaniem się bloków: newsy i panele.

dawałem tak:

Kod
<div id="container">

<div class="lewa">Menu lewe</div>

<div class="srodek">Srodek</div>

<div class="prawa">Menu prawe</div>

</div>

w style.css dawałem tak:

#container { background-color:#ffffff; width:768px; height:100%; }

srodek, i oba menu to wiadomo. ten background mi nic nie daje, macie jakieś pomysły?
piotrooo89
po 1 height nie może być podane w procentach.
jednak pomyłka można jak słusznie zauważył ~kamil4u.

po 2 ustaw tak:

1. #container
  2. {
  3. background-color:#ffffff;
  4. width:768px;
  5. min-height: 700px; /* dla Firefoxa */
  6. height: 700px; /* dla IE... */
  7. overflow: visible; /* tu też dal IE */
  8. }
kamil4u
Cytat
po 1 height nie może być podane w procentach.

http://www.w3.org/TR/CSS2/visudet.html#propdef-height i
Cytat
Value: <length> | <percentage> | auto | inherit
Zidane
Niestety, ale nadal nic nie pomogło. myślę nad wydłużeniem tego diva container to wtedy się wszystkie panele wydłużą i to załatwia poniekąd sprawę. ale kiedy daję height:100%; to każdy panel oddaje swoją wysokość. kiedy zaś dam height:700px; to wtedy każdy jest na równi. jest jakaś komenda która by utrzymywała tą wysokość?
piotrooo89
kurcze nie bardzo wiem co Ty chcesz zrobić. daj jakiś rysunek poglądowy albo cuś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.