Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript]Zdalne logowanie przez post czy curl?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Przemo_
Witam.
Chciałbym się spytać Was o jedną rzecz.
Jak najprościej połączyć się ze stroną, na której trzeba się zalogować? Te dane, które będą po zalogowaniu widoczne chciałbym pobrać i zamienić (zmiany będą tylko widoczne przez osobę, która będzie łączyła się przez skrypt)

POST - wpisuję dane do pól post, wpisuję link do formularza i łączy się jednak przekierowuje mnie na serwer docelowy i nie mam jak zamienić wartości na stronie.
cURL - z połączeniem się nie ma problemu, gorzej potem z pobraniem danych, ponieważ strona posiada 2 ramki (jak już w poprzednim temacie pisałem) i nie łączy się.

Co możecie mi o tym powiedzieć? I czy w ogóle jest to możliwe, a może JS - raczej ona, bo JS działa w końcu po stronie klienta a PHP po stronie serwera.

Pozdrawiam P.
erix
Zostaje tylko PHP. AJAX nie pozwoli na połączenie z serwerem z zewnątrz.
wNogachSpisz
Pozwole sobie nieco pokolorować Twoje obawy związane z jednym jak i drugim sposobem.

Metoda POST, nie musisz ręcznie wpisywać niczego do formularza, mozesz stworzyć FORM'a z ukrytymi polami hidden, a całości kazać się automagicznie POSTnąć przy pomocy javascripta i funkcji submit().

Metoda Curl, jeśli masz problem z przetworzeniem odebranych danych, to cóż, mogę tylko zachęcać do intensywniejszej pracy nad programistycznym skillem, bo z doświadczenia wiem, że wszystko da się "wyciągnąć" jednym, albo kilkoma wyrażeniami regularnymi smile.gif
Przemo_
Cytat(wNogachSpisz @ 12.06.2009, 22:17:02 ) *
Metoda Curl, jeśli masz problem z przetworzeniem odebranych danych,

To nie o to chodzi - po prostu ja pobieram stronę, na której znajdują się 2 ramki i mi ich nie pobiera, i zamiast szukać tych ramek po stronie serwera docelowego szuka na moim serwerze ( na tym, z którego wykonuję skrypt ). Nie mam jak ich przetworzyć, bo ich jeszcze nie odebrałem smile.gif

Tak myślałem nad skryptem JS, a raczej nad stroną, w której będzie wczytywany skrypt js z lokalnego serwera a do tego strona, wczytywana przez frame.
Pytanie: Czy to ma sens? Czy to by "wypaliło"?
wNogachSpisz
Cytat(Przemo_ @ 13.06.2009, 11:30:47 ) *
To nie o to chodzi (..) Nie mam jak ich przetworzyć, bo ich jeszcze nie odebrałem
Ależ dokladnie o to chodzi, o przetworzenie odebranych danych,
z tego co piszesz masz problem z przetworzeniem informacji o adresach stron w ramkach.
Przetwarzanie jak w morde szczelił smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.