Jako, że to mój pierwszy post na tym forum chciałam się z Wami przywitać. Jestem baaaaardzo początkującą programistką.
Mój szef dał mi takie wspaniałe zadanie premiowe. Stworzyć generowanie pdf do systemu, który już ja sama stworzyłam. Jest to system rejestracji czasu pracy pracowników. Mój problem jest następujący. Mam listę pracy danego pracownika w formie do wyboru zestawienia bądź szychtownicy
tak wygląda zestawienie:

a tak szychtownica

Wszystkie dane brane są z bazy mssql.
Mam pod listą, przed listą, obok listy, gdziekolwiek wsadzić guzik/link do generowania pdf. Kod pliku z obrazka:
<form name="pracownik_szczegoly" method="post"> <select name="lista"> </select> $zapytanie = "select imie,nazwisko from osoby where praid=" .$_REQUEST['user']."and dbo.ymd(".$_SESSION['rok'].",".$_SESSION['miesiac'].",1) between dataod and datado"; $wynik = mssql_query($zapytanie, $polaczenie); echo "<b><p>"; PokazWynik1($wynik); echo "<br>Rok: ".$_SESSION['rok'].","."Miesiąc: ".$_SESSION['miesiac']; if(isset($_POST['lista']) && $_POST['lista']==2) { $zapytanie2 = "exec szychtownica '".$_REQUEST['user']."','".$_SESSION['rok']."','".$_SESSION['miesiac']."'"; $wynik2 = mssql_query($zapytanie2, $polaczenie); PokazWynikSzczegoly($wynik2); } elseif (isset($_POST['lista']) && $_POST['lista']==1) { $zapytanie1 = "exec pracownikmiesiac '".$_REQUEST['user']."','".$_SESSION['rok']."','".$_SESSION['miesiac']."'"; $wynik1 = mssql_query($zapytanie1, $polaczenie); PokazWynikSzczegoly($wynik1); } else { $zapytanie1 = "exec pracownikmiesiac '".$_REQUEST['user']."','".$_SESSION['rok']."','".$_SESSION['miesiac']."'"; $wynik1 = mssql_query($zapytanie1, $polaczenie); PokazWynikSzczegoly($wynik1); }?> </form> <form name="pdf" method="post" action="generuj.php"> <input type="submit" name="pdf" value="pdf"> </form>
kod pliku generuj.php
<?php include("rysuj_tabele.php"); $tekst=PokazWynikSzczegoly($wynik2); require_once('tcpdf/config/lang/eng.php'); require_once('tcpdf/tcpdf.php'); $pdf=new TCPDF(PDF_PAGE_ORIENTATION, PDF_UNIT, PDF_PAGE_FORMAT, true, '', false); $pdf->SetCreator(PDF_CREATOR); $pdf->SetTitle('pracownik szczegoly'); $pdf->SetSubject('rcp'); $pdf->SetHeaderData(PDF_HEADER_LOGO, PDF_HEADER_LOGO_WIDTH, PDF_HEADER_TITLE, PDF_HEADER_STRING); $pdf->SetDefaultMonospacedFont(PDF_FONT_MONOSPACED); $pdf->SetMargins(PDF_MARGIN_LEFT, PDF_MARGIN_TOP, PDF_MARGIN_RIGHT); $pdf->SetHeaderMargin(PDF_MARGIN_HEADER); $pdf->SetFooterMargin(PDF_MARGIN_FOOTER); $pdf->SetAutoPageBreak(TRUE, PDF_MARGIN_BOTTOM); $pdf->AddFont('arial_ce','','arial_ce.php'); $pdf->SetFont('arial_ce','',12); $pdf->Cell(0, 5, '$tekst', 0, 1, 'C'); $pdf->Output('pracownik_szczegoly.pdf','I'); ?>
po kliknięciu w guzik PDF przeglądarka wywala mi takie komunikaty:
To jest z użyciem biblioteki tcpdf
Cytat
Notice: Undefined index: user in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 4
Notice: Undefined index: rok in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 4
Notice: Undefined index: miesiac in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 4
Warning: mssql_query() [function.mssql-query]: message: Incorrect syntax near the keyword 'and'. (severity 15) in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 5
Warning: mssql_query() [function.mssql-query]: Query failed in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 5
Fatal error: Call to undefined function PokazWynik1() in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 7
Notice: Undefined index: rok in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 4
Notice: Undefined index: miesiac in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 4
Warning: mssql_query() [function.mssql-query]: message: Incorrect syntax near the keyword 'and'. (severity 15) in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 5
Warning: mssql_query() [function.mssql-query]: Query failed in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 5
Fatal error: Call to undefined function PokazWynik1() in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 7
wychodzi na to, że dane user, rok miesiac nie są przekazywane do pliku generuj.php.
A to z użyciem biblioteki fpdf:
Cytat
Notice: Undefined variable: wynik2 in C:\Documents and Settings\karina.mendera.WIROMET\Moje dokumenty\My Webs\!RCP\generuj.php on line 3
Wynika z tego, że zmienna $wynik2 nie jest przekazywana do pliku generuj.php
Powiedzcie mi jak to zrobić by je zapamiętać w locie i w locie wygenerować ten plik pdf

Pozdrawiam
Inka