Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]ramki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
xyxy
Witam,
może mi ktoś wytłumaczyć, jak z poziomu jednej ramki zmienić zawartość innej ramki. Rozchodzi sie o to, że w jednej ramce mam skrypt logowania, a po wybraniu później przycisku wyloguj potrzebuje zmienić adres strony w innej ramce. Przycisk wyloguj niszczy mi całą sesje, ale nie wiem jak ustawić inna strone w innej ramce, jak do instrukcji tego przycisku wpisze header["location: costam.php"] lub <form action="costam.php"> to przekieruje mnie w pierwszej ramce do costam.php, jak to zrobić żeby to przekierowanie było w drugiej ramce.
Wicepsik
http://webmade.org/porady/plywajace-ramki-iframe.php

NAME - jest to nazwa ramki, jest ona potrzebna w przypadku odwołania się do ramki np. w odnośniku.
xyxy
prawie mi to działa, jak zrobie tak:
  1. <form method="POST" action="home.php" target="ramka1">
to po wybraniu submit "wyloguj" otwiera stronke home.php w ramce "ramka1". ale wtedy nie działa mi niszczenie sesji. Mam to tak:
  1. <?php
  2. if(!empty($_POST['wyloguj']))
  3. ?>

no i to session_unset(); nie działa teraz, jak wyrzuce target z forma to działa. Da sie to jakoś rozwiązać?
erix
Możesz podać więcej kodu...?

Bo w sumie, to ciężko zrozumieć, o co Ci chodzi - chcesz w ramce zmieniać treść, niszczyć sesję, czy jak...?

Poza tym, dlaczego wylogowane realizujesz przez POST?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.