Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Sesje Wildcard
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kaczy91
Witam! Ostatnio na swoim serwerze zainstalowałem wildcard, jednak mam problem z sesjami. Mianowicie na domenie głównej (przyjmijmy domain.com) sesje działają, jestem zalogowany, jednak na subdomenach nie działa (np. kaczy.domain.com) czy jest jakiś sposób aby "przenieść" te sesje?
MateuszS
Big improvization:

Zapisz sesje do tablicy, potem ta tablice daj do cookiesa, a przy subdomenie odczytaj z cookiesa tablice i przetworz na sesje... no zalezy co te sesje zawieraja jeszcze... ale... w kazdym razie moze ktos bedzie mial lepszy pomysl ;D
Kaczy91
Cytat(MateuszScirka @ 25.06.2009, 12:10:15 ) *
Big improvization:

Zapisz sesje do tablicy, potem ta tablice daj do cookiesa, a przy subdomenie odczytaj z cookiesa tablice i przetworz na sesje... no zalezy co te sesje zawieraja jeszcze... ale... w kazdym razie moze ktos bedzie mial lepszy pomysl ;D

Też o tym myślałem tongue.gif ale czy ciasteczka nie odnoszą się do domeny?
Kaczy91
Cytat(Maxik @ 25.06.2009, 12:13:21 ) *

Hmm, mógłbyś opisać po krótce jak użyć tego z parametrem $domain? bo nie bardzo rozumiem tongue.gif
Maxik
"Cookie domain, for example 'www.php.net'. To make cookies visible on all subdomains then the domain must be prefixed with a dot like '.php.net'." cytat z manuala.
Kaczy91
Cytat(Maxik @ 25.06.2009, 12:22:26 ) *
"Cookie domain, for example 'www.php.net'. To make cookies visible on all subdomains then the domain must be prefixed with a dot like '.php.net'." cytat z manuala.

doszedłem do tego! session_set_cookie_params($time, '/', '.'.$domain);

Dziękuje bardzo za pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.