Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Niedziałający upload wielu plików, pliki nie kopiują się do katalogu docelowego.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
hippie
Witam!

Mam niestety kolejny problem z moim skryptem. Potrzebuję obsłużyć trzy pliki na raz do wysłania. Rozwiązuję to poprzez tablicę, moje pomoce (tj. print_r($_FILES)) wyświetlają, że po wysłaniu plików wszystko jest w porządku, czyli pliki znajdują się w tmp, zwracają kod błędu 0, tylko nie chcą się kopiować do katalogu docelowego. Dodam, że ciastko, które zobaczycie w kodzie istnieje, chmody nadaję tuż przed wykonaniem skryptu na 777, nic to nie daje.

Kod skryptu: http://wklej.org/hash/e118035b06/

Z góry dzięki za pomoc,

Pozdrawiam, Hippie.
Savage.Mephisto
W jaki sposób nadałeś chmod 777 dla katalogu docelowego? W kodzie php, czy 'z palca' z poziomu programu FTP?
hippie
Z palca, z konsoli, za chwilę spróbuję nadać chmod za pomocą PHP.

No więc, spróbowałem. Zrobiłem to za pomocą:

1. <?php
  2. chmod("themes/tmp/".$style_save."/photos", 0777);
  3. ?>

Jednakże pliki nadal nie są kopiowane do katalogu photos.
MWL
sprawdź uprawnienia katalogów wyższych
hippie
Uprawnienia katalogów wyższych muszą być prawidłowe, ponieważ jeden plik wysyła sie prawidłowo do katalogu themes/tmp/$style_save, ale jeszcze spróbuję coś podziałać.

Nadałem wyższemu katalogowi chmod 777, również to samo. A w samym kodzie nie dostrzegacie błędu? Bo ja już go chyba 20 razy przeczytałem i nic nie dostrzegłem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.