Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] warunki przed wywołaniem funkcji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kanji
Siemka, mam taki problem siedze i się głowie i kombinuje a coś nie umiem się dokombinowac winksmiley.jpg

mam sobie jakś funkcje, funkcja się wykonuje robi to co ma robic, czyli wyswietla mi rekordy przez echo, nastepnie jezeli rekrd wystapil to zwraca mi 1 jesli nie to 0 calkiem logiczne co nie ;P

Przed wywolaniem fukcji mam warunki

if ($cos) zanalzo tobie rekordy
if (!$cos) nic nie znalazło

zmienne przekazuje pięknie ładnie tylko zawsze wyświetla tego samego ifa, wiem że jest to spowodowana tym że funkcję tę mam niżej niż warunek, ale muszę tak miec bo odpowiednia wywala mi div'a takiego jak sobie życze, a wyniki chce miec pod spodem, jak to rozwiazac zeby było tak jak ja chce tongue.gif
przykladowy kod:
  1. <? if($cos)
  2.  echo <div></div>
  3. if(!$cos)
  4. echo <div></div>
  5.  
  6. $cos=funkcja()
  7. ?>

a fukncja mniej wiecej
  1. <?php
  2. $sql
  3. while($sql)
  4. {
  5. echo $sql
  6. $czybylo
  7. }
  8. if($czybylo) return 1
  9. else return 0;
  10. ?>

Jak to można rozwiązac tak zeby się pokazywało tak jak chce, czyli odpowiedni div i potem wyniki
erix
Cytat
warunek, ale muszę tak miec bo odpowiednia wywala mi div'a takiego jak sobie życze, a wyniki chce miec pod spodem, jak to rozwiazac zeby było tak jak ja chce

Wyrazić się po ludzku. Nie kombinować i napisać, po co Ci to w rzeczywistości potrzebne.
lewy87r
glupota i nie da sie ;]

jest tak wiele sposobow by cos takiego zrobic a ty wzioles sie za niemoliwy ;]

w funkcji dac if-a z echo div bo to co napisales nie ma sensu zupelnie ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.