Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML]Problem po wejściu na strone przez wyszukiwarke ;/
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rajdon
Witam, po wejściu na stronę przez wyszukiwarkę zamiast treści strony pokazuje mi się coś takiego "ďťż" :/

Wiem, że chodzi o kodowanie ale wszystkie pliki szablonu mam już zapisane w utf-8.

Dziwne bo gdy jestem na stronie to wszytko działa np. gdy wejdę na odnośnik znajdujący się na stronie to wszytko jest OK a gdy na to samo wejdę przez wyszukiwarkę to zamiast treści odnośnika mam "ďťż"

HELP ;/
erix
BOM
marian2299
Usuń go programem notepad ++
erix
A czy to ważne, jaki program? Niech sobie poszuka, bo było wiele razy.
Rajdon
Cytat
A czy to ważne, jaki program? Niech sobie poszuka, bo było wiele razy.

Szukałem i czytałem o tym sporo i napisałem ze Wszystkie pliki szablonu zapisuje programem edit+ z kodowniem utf-8 i wszytko jest OK ale gdy wejde na strone przez link z wyszukiwarki np. google to wyskakuje tylko ďťż i nic więcej, pusta strona a na gorze "ďťż ". Wie ktoś jak lub co edytować by bylo ok ? ;/
erix
Ale, czy bez BOM?
Rajdon
W programie edit+ są dwie opcje "utf-8" i utf-8 +bum" zapisuje z tą pierwszą oczywiscie i mma taki efekt jak pisałem ;/

Czy to nie dziwne ze normalnie na stronie nie ma z tym problemu a jak wejde na link z wyszukiwarki to jest pusta strona z bum na gorze ? worriedsmiley.gif
erix
A wszystkie pliki tym traktowałeś?
Rajdon
Oczywiście ze tak worriedsmiley.gif

teraz jak wejdę na strone przez odnośni z wyszukiwarki to mam pustą stronę ;/ Wie ktoś jak to naprawić ? worriedsmiley.gif
erix
Masz to gdzieś opublikowane?
Rajdon
opublikowane co ?
erix
No cały skrypt.
Rajdon
Mam; znalazłem jeszcze jedno bum w pliku php i teraz po wejsciu na strone nie ma juz "dtz" a samapusta strona ;/

co jest nie tak ? Jak to naprawić ?

dzieje się tak tylko gdy wejdę na link do strony przez google czy yahoo bo gdy wpisze adres u góry wszystko jest ok ?
bmL
Jak masz to pokaż, swoja drogą to mi o czymś przypomniało:

Jak mi pewien nauczyciel w szkole opowiadał:

Dzwoni telefon odbiera, słyszy kobiecy głos:
- Dzień dobry czy zastałam małżonkę?
- tak
po dłuższej chwili
- halo jest tam pan?
- tak
- czy jest małżonka?!
- tak, jest
znów dłuzsza chwila
- halo?!
- słucham
- czy może pan poprosić małżonkę?
- proszę bardzo.

//Daruj sobie takie posty...
//~Spawnm
Ziom73
W np. HEX EDITOR NEO, usuń to -.-'
Powinno być na samym początku.
Rajdon
ziom73 co mam usunąć wrzuć to w "" i napisz gdzie tego szukać
marian2299
Ściągnij notepad++, otwórz plik weź z menu bodajże "kodowanie" i wybierz UTF-8 bez bom. Daj też link do strony, żeby można było to zobaczyć.
Rajdon
Cytat(marian2299 @ 19.07.2009, 14:50:31 ) *
Ściągnij notepad++, otwórz plik weź z menu bodajże "kodowanie" i wybierz UTF-8 bez bom. Daj też link do strony, żeby można było to zobaczyć.

Świetnie tyle ze problem z bum jest już rozwiązany (pisałem wyżej) teraz mam pustą strone gdy wchodze przez link np z google bo noramlnie czyli przez pasek adresu wszytko działa ;/
zegarek84
no to jak Cię wszyscy prosza o te linki skoro nie idzie się "dogadać" to podaj link bezpośredni do strony i link z wyszukiwarki - zaznaczę, że aby link był taki jak w wyszukiwarce to w pierw na niego kliknij a potem skopiuj (google w js zmienia link w trakcie kliknięcia na niego do analizy kliknięć....)
Rajdon
Problem rozwiązany, chodziło o moduł (referer) nie wiem dlaczego ale blokował wejście na strone przez wyszukiwarki.

Dziękuje za pomoc winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.