Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL] Wykonanie pliku .sql; PHPMyAdmin
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
johnyjj2
Witam!

Mam na serwerze zainstalowanego MySQL-a. Mam plik CreateDb.sql i chciałbym go uruchomić.

Zainstalowałem MySQL Administrator v. 1.2.3 rc do "F:\Program Files\MySQL\MySQL Tools for 5.0" z mysql-gui-tools-5.0-r3-win32.msi. Uruchamiam to i widzę z lewej "Server Information", "Service Control", "Startup Variables" itd. Nie potrafię znaleźć, gdzie można uruchomić skrypt z dysku.

Próbowałem też "F:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin>mysql -u root" tak jak jest to napisane tutaj http://www.herongyang.com/jdbc/MySQL-Command-Line-Tool.html ale widzę: ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO). To samo dla admin oraz nazwa_mojego_konta_uzytkownika. Nie mogę uruchomić "mysql /help" lub "mysql ?" lub czegokolwiek innego z powodu podobnego błędu (Access denied for user 'ODBC'@'localhost').

Jak więc uruchomić ten skrypt?

Pozdrawiam!
Fifi209
To nie jest skrypt za zrzut bazy jak mniemam. I nie
Cytat
mysql -u root
tylko hasło też trzeba podać dodaj parametr -p
johnyjj2
Dzięki :-)
No to w katalogu F:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.1\bin> wpisałem mysql -u root -p
Enter password: ****
Welcome to the MySQL
...
no i wpisałem F:\Program Files\KeyFocus\KFWS\htdocs\WebSite\CreateDb.sql
Wyskoczyły błędy ERROR: Unknown command '\P' i inne.
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.