Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] ja zrobić z doc, odt, docx plik PDF
Forum PHP.pl > Forum > PHP
disorder
Witam

Jak najsensowniej można skonwertować uplodowany na serwer plik doc, odt, rtf lub docx na plik PDF? Istnieje jakaś biblioteka?

z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
Sławek
f1xer
Pierwszy wynik w google, dla "php converting doc to pdf"

http://www.phplivedocx.org/2009/02/06/conv...-to-pdf-in-php/
disorder
Wielkie dzięki. Ale używałeś ją? Działa bez problemu? Chodzi mi też o opinię z autopsji jak się dana biblioteka sprawuje.

jeszcze raz dzięki, pozdrawiam
Sławek
golaod
Sprawdź. Użyj. Przekonaj się. Dla jednego coś dobrego będzie dla drugiego tylko namiastką zadowolenia.
disorder
Dla mnie dobre oznacza, że działa bez problemu, błędów itp.smile.gif No i jest maksymalnie przenośne i zadziała na każdym serwerze.
Ok, będę musiał wypróbować.

pozdrawiam
Sławek

Pozwolę sobie odświeżyć wątek.
Niestety dalej nie zdołałem rozwiązać problemu.
Podany phplivedoc wymaga logowania do serwera soap. Nigdzie jednak nie mogę znaleźć gdzie można założyć sobie konto. Może ktoś już z tego korzystał i wie jak tego dokonać bo ja wymiękam.
Kolejna rzecz to jednak to rozwiązanie uzależnia od innego serwera. Czy naprawdę nie ma innej drogi? czegoś co będzie działało korzystając tylko z macierzystego serwera i w prosty sposób umożliwiało konwersję takich plików jak doc, docx, rtf, odt do PDF.

z góry dzięki za wszelką pomoc i sugestie
Sławek

Ok, z hasłem sobie chyba poradziłem. Jest phpunit w testowym pliku i na takim poszło. Jednak chętnie bym użył jakiejś niezależnej aplikacji. Może ktoś zna jednak jakąś fajną bibliotekę?

Sławek
erix
Cytat
Ok, z hasłem sobie chyba poradziłem. Jest phpunit w testowym pliku i na takim poszło. Jednak chętnie bym użył jakiejś niezależnej aplikacji. Może ktoś zna jednak jakąś fajną bibliotekę?

Owszem, są, ale wymagają serwera z Windows.
c3zi
Odświeżam temat.

Jakie zatem jest najlepsze rozwiązanie do konwersji DOCX->PDF (pod windowsem)?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.