Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: maile w HTML mi sie chrzania... HELP
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
pio5
Witam,

mam skrypt php, ktory wysyla maile HTML i u mnie w domu (XP+Apache+602Pro LAN SUITE 2003(<-SMTP Server)) wszystko jest OK a jak odpalam ten skrypt u klienta (Win2003+Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.0)) wysylane maile sa pokaszanione...

Z tego co zdazylem wyczaic problem tkwi w zlych znakach na koncu linijek... (quoted-printable --> lamie linijke po ilustam znakach wstawiajac znak = na koncu + jakis inny jeszcze, taki ze program pocztowy zle to rozumie i sie layout maila rozwala....)

moje pytanie:
-skoro to wina serwera (pewnie SMTP u klienta na w2003) bo skrypt na obu serwerach dziala ten sam to gdzie to sie naprawia?
-jaka moze byc inna przyczyna?

dzieki!
Piotrek
pio5
z tego co zauwazylem mam zamiast przejscia do nastepnej linijki w tych zlych mailach znak "0A"
eS...
[b](a po co az 2 tematy zakladasz??)
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
talee
Chyba załatwi sprawę "rn" .... over
pio5
sory za 2 tematy, nie widze zadnej opcji by ten sam puscic na 2 podgrupy

co do drugiej propozycji /r/n nie dziala, mi sie wydaje ze to wina serwera SMTP.. na kilku kontach chodzi OK a tylko na tym jednym sie chrzania maile...
scanner
Cytat
sory za 2 tematy, nie widze zadnej opcji by ten sam puscic na 2 podgrupy
Opcja taka jest niedopstępna a takie działanie jest zagrożone banem.
Trzebva umieć prtecyzowąc swoje problemy i umieszczać je tylko w JEDNEJ grupie tematycznej.
talee
Cytat
...
co do drugiej propozycji /r/n nie dziala, mi sie wydaje ze to wina serwera SMTP.. na kilku kontach chodzi OK a tylko na tym jednym sie chrzania maile...
...

Co to znaczy ne działa, jak to sprawdziłeś i wątpię by to była wina serwa SMTP, ach ne '/r/n' lecz 'rn' poczytaj sobie RFC o SMTP to może się rozjaśni smile.gif
faceoff
Co to za skrypt do wysyłania maili w htmlu z php ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.