Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Cookies + pamiętaj zalogowanie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Vielta
Witam,
od kilku godzin staram się dojść do źródła problemu i nie wiem - czy to późna godzina czy mózg zawodzi.
  1. $key = md5(uniqid(mt_rand()));
  2. setcookie('al', $key, time()+604800);

Taki prosty, szybki kod. Niby żadnego błędu nie wywala ale ciasto się dodać nie chce. To samo jeśli jako 4 argument wpiszę nazwę domeny/slasha/cokolwiek.
  1. <?php
  2. var_dump($_COOKIES);
To natomiast wyrzuca tylko SID.

Uprzedzając pytania:
1) Dzieje się to zarówno na localhoście jak i na hostingu (aka. ja coś źle napisałem/zrobiłem)
2) This requires that you place calls to this function prior to any output, including <html> and <head> tags as well as any whitespace. - tak jest.

Jakieś pomysły?

Pozdrawiam smile.gif
f1xer
a mógłbyś podać link do skryptu na serwerze?? a i powinno być $_COOKIE a nie $_COOKIES chyba
wycinek z manuala:
Cytat
If output exists prior to calling this function, setcookie() will fail and return FALSE. If setcookie() successfully runs, it will return TRUE. This does not indicate whether the user accepted the cookie.

a u ciebie jak zwraca? bo jeżeli true to stawiałbym na stronę klienta.
Vielta
Tak, jest cookie, nie cookies. Mea culpa.
Link do strony na serwerze? Niezbyt, to dosłownie te linijki, które podałem w moim poprzednim poście + taki .htaccess (tak myślę, może to jego wina?)
Kod
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine On

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f

RewriteRule ^.*$ ./index.php

Co do editu:
Zwraca true. Nie sądzę żeby była to wina klienta. Bardziej coś z tym .htaccess'em
f1xer
może spróbuj to zrobić tak:
  1. setcookie('al', $key, time()+604800,"/",".domena.pl");

Vielta
Case closed. Kropka przed nazwą domeny pomogła smile.gif Dzięki wielkie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.