Czyli Tobie chodzi o to, bym mojego handlera przerobił tak, by zapisywał/odczytywał dane zarówno z bazy danych jak i z plików, w zależności co wybiorę w danym momencie. Ale moim zdaniem to jest właśnie "wyjazd z armaty"

Bo wychodzi na to, że musiałbym przerobić nieco klasę w której mam handlera, ale to więcej roboty niż przywrócenie na chwilę domyślnego handlera (o ile to możliwe).
Tak poza tym to - sesje mi są potrzebne tylko do logowania, natomiast zapis do pliku tylko przy rejestracji konta - po to, by używając przycisku "< Popraw dane" (pisałem o tym
tu) usera przeniosło spowrotem na formularz, który wypełniał i aby został on (formularz

) wypełniony. Niestety jeśli również i te dane miałyby być zapisywane do bazy to pole z wartościami dodatkowymi (te, które są serializowane) musiałoby mieć jeszcze dłuższą wartość - a po cholerę?
Tak więc da się powrócić do domyślnego handlera czy nie?
## Dodane 24.08.2009 21:00:
Dobra pokombinowałem trochę, ale nic to nie dało. Napisałem sobie osobną klasę do obslugi sesji poprzez pliki (czy zmieniam handlera 2x - raz dla bazy, raz dla plików), ale nadal sesja plikowa się sypie jeśli "przed nią" użyję sesji bazodanowej - dublują się pliki, klasa (metodą destroy) próbuje usunąć nieistniejący plik, nie zapisują się dane czasami, nie odczytują nigdy itd.
robię to tak:
/* Includowanie pliku, który z kolei includuje klasę-handlera (baza danych), i ustawia tę klasę.
Sesja automatycznie zostaje wystartowana poprzez plik includujący klasę-handlera, w sposób:
(fragment ilustrujący jak to wygląda):
session_set_save_handler // ustawianie
session_name // sesja plikowa i bazodanowa mają inne nazwy
session_start();
session_regenerate_id(true);
*/
// "Zabawa" z sesją bazodanową.
// session_write_close(); - to nie załatwia sprawy do końca :/
/* Includowanie pliku, który z kolei includuje klasę-handlera (pliki), i ustawia tę klasę.
Sesja automatycznie zostaje wystartowana poprzez plik includujący klasę-handlera, w sposób:
(fragment ilustrujący jak to wygląda):
session_set_save_handler // ustawianie
session_name // nazwa sesji plikowej
session_start();
session_regenerate_id(true);
*/
// "Zabawa" z sesją plikową.
// I tutaj sesja plikowa nie działa jak należy, natomiast jeśli wywalę wszystko co jest przed session_write_close(); włącznie to "gra gitara".
Nie wierzę, że nikt nie wie jak poradzić sobie z tym problemem...