Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Usuwanie wszyskiego co jest między [tag] a [/tag]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GigaDownload
Witajcie winksmiley.jpg

Dwa tygodnie temu przewertowałem swoje forum z MyBB do IPB 3.0. Gdy forum było na MyBB to dawałem informacje użytkownikom między tag [info] a [/info, dzięki czemu powstała kolorowa tabliczka informacyjna.

Czy jest jakieś zapytanie do sql co skasuje te wszystkie tabliczki włącznie z treścią co jest w nich? smile.gif

Pozdrawiam

slightyboy
Wypadałoby skorzystać z wyrażeń regularnych, ale z tego co właśnie czytam wynika, że nie ma w MySQL funkcji replace, która jako argument przyjmowałaby wyrażenie regularne. Rozwiązaniem jest napisanie własnej funkcji (UDF) w MySQL.

Poszukaj na forum MySQL, może znajdziesz coś więcej. Jeden z topiców na ten temat.
GigaDownload
Pech w tym, że programowanie nie jest moim hobby - ja opiekuję się stronami www, modyfikuje je lekko w html'u, moderuje i zajmuje się seo i sem ;]
nugae
zawsze możesz pobrać dane z bazy do php, w skypcie pozbyć się niepotrzebnej treści i wrzucić to jeszcze raz do bazy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.