Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Krótki skrypt include nie działa.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
shusty
Nie działa mi ten skrypt na stronie:

1. <?php
  2. if(!isset($site)) $site="ofirmie";
  3. $invalide = array('/','/\/',':','.');
  4. $site = str_replace($invalide,' ',$site);
  5. if(!file_exists($site.".php")) $site = "ofirmie";
  6. include($site.".php");
  7. ?>

a wywołuje linki do include w ten sposób:

1. <a href="index.php?site=bison1"><strong>&nbsp;Bison I</strong></a>

Po kliknięciu w taki link na stronie nie wyświetla się plik bison.php (oczywiście jako zaincludowany w index.php), ale ponownie pokazuje mi się zaincludowany w index.php plik ofirmie.php

Nie rozumiem dlaczego to nie działa. Tym bardziej, że na webserv na kompie działa jak powinno a na serwerach w necie nie. sprawdzałem na: yoyo i ovh, próowałem kominować bezskutecznie. Inne skrypty php mi działają.
Wicepsik
Gdy jest site to ustawia site ofirmie
  1. if(!isset($site)) $site="ofirmie";
TheaSiX
a masz zrobione $site = $_GET["site"] ?

spróbuj może

$plik = $site.".php";
file_exists($file);
shusty
Cytat(Wicepsik @ 29.08.2009, 17:19:42 ) *
Gdy jest site to ustawia site ofirmie
[PHP] pobierz, plaintext
  1. if(!isset($site)) $site="ofirmie";
[PHP] pobierz, plaintext

Może się nie znam, ale tam jest negacja, czyli, jeżeli nie jest wybrany żaden site (czyli przy pierwszym uruchomieniu index) to ustawia sie on na ofirmie i tak ma być, ale kiedy ustawiam inny site poprzez kliknięcie w link to dziwnym trafem strona ładuje się znowu z ofirmie
sadistic_son
Cytat(shusty @ 29.08.2009, 17:15:50 ) *
Nie rozumiem dlaczego to nie działa. Tym bardziej, że na webserv na kompie działa jak powinno a na serwerach w necie nie. sprawdzałem na: yoyo i ovh, próowałem kominować bezskutecznie. Inne skrypty php mi działają.
A zminiłeś ścieżkę dostępu do pliku po przeniesieniu go z kompa na yoyo? O ile się nie mylę to file_exists wymaga ścieżki bezwzględnej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.