Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarka JPGów + krótki text
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
tomilipin
Witam,
szukam jakiegoś prostego skryptu, w php lub w javiescript który obsługuje zdjęcia- tworzy galerię. Chodzi o proste nawigowanie: buttony w lewo [foto wstecz] i w prawo [foto kolejne], ewentualnie bajer w postaci pola w którym można podać nazwę pliku a przeglądarka go wyświetli. Ponadto pod każdym zdjęciem powinien wyświetlać się krótki komentarz- jedno zdanie. Mam ponad 300 zdjęć więc tworzenie dla każdego pliku HTML z komentarzem to raczej pomyłka.

Szukałem już "4images" ale nie moge się porozumieć ze stroną www- alles in Deutsch więc klapa.

Mam dostęp do serwera z obsługą php, ale nie znam nazwy bazy danych i nie jestem w stanie jej uzyskać bo pieprzony admin sam nie wie i gdzieś mnie odsyła, potem mnie odsyłają gdzieś indziej itd.

Co polecacie? Z góry dziękuję za odpowiedzi w stylu "sam sobie napisz" gdyż są bardzo przemyślane i twórcze... jakbym umiał to bym nie pisał na forum, więc proszę na poważnie odpowiadać jeśli ktoś zechce... a szczerze o to proszę aby ktos mi pomógł
tomilipin
SUPER!!!
Wielkie dzięki, o to mi właśnie chodziło... no może nie do końca, bo chciałem widzieć tylko jeden obrazek na raz i zamiast strzałek ">>>>" dać button, ale na HTMLu znam się lepiej niż na php więc jakoś sobie poradzę. W razie czego zapytam...
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.