xPietrek
4.09.2009, 22:32:52
Witam. Mam Mihalism Multi Host w wersji 4.0.0. Spolszczyłem go, i wrzucilem na serwer. Jako ze link do serwisu był długi, zrobilem dla niego domene. Nie kupowałem, wziałem jakies darmowe, ze strony er.pl i bo.pl
I tu pojawia sie problem. Adres mojego hostingu to www.wrzutek.er.pl . Gdy wejdziemy w Publiczna Galeira, i wybierzemy jakies zdjecie, na dole pojawiaja sie odnosniki na forum, strone itp. Tylko ze w linku nie pojawia sie adres domeny, tylko link, na który przekierowuje domena... Czy miał ktos do czynienia z tym skryptem ? Jesli tak, to prosze o pomoc, jak to naprawić, aby wskazywalo adres domeny a nie adres główny.. :/
franki01
4.09.2009, 23:55:04
Poszukaj np. na wikipedii definicje domeny i aliasu i porównaj. To dwie inne rzeczy i takie coś jest na porządku dziennym.
xPietrek
5.09.2009, 11:37:51
Czyli co mam założyc...? Domene czy alias ? Czy jest mozliwośc zeby mi maskowało ten adres czy nie ? Jeśli tak, to jaka strone polecanie, zeby załozyć domene/alias za darmo ?
franki01
5.09.2009, 12:12:16
http://www.forward.pl/ - tutaj masz domeny darmowe na pierwszy rok, a .odt.pl darmowe ma też przedłużenie. Tyle że nie byłem u nich klientem i nie wiem jak tam to wygląda. To jest wyjątek, bo w zdecydowanej większości domeny są płatne od początku.
xPietrek
6.09.2009, 10:23:43
Poradzilem sobie inaczej. Troche ominałem problem.. ;]
W kodzie zamieniłem <# BASE_URL #> na link do mojego aliasu i narazie działa dobrze.. Jak sie kliknie na miniaturke lub obrazek, to przenosi na hosting aliasem wrzutek.bo.pl.
Dzięki za pomoc. Dalem podziekowanie