Napisalem sobie rozwijane menu w jQuery i wszystko pieknie dziala tylko jest jeden zasadniczy problem.
Otoz moja stronka jest skonstruowana w ten sposob :
header.php zawiera menu i wyglada tak :
<html> <head> <title>deigie designers</title> <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="css/style.css" /> <script type="text/javascript" src="jquery/jquery.js"></script> <script src="jquery/jquery_func.js" type="text/javascript"></script> </head> <body> <div align="center"> <div align="left" id="top"> <div id="NAGLOWEK">Nagłówek szablonu</div> <div id="MENU"> <dl> <dt><a href="aktualnosci.php?id=aktualnosci">Aktualnosci</a></dt> <dt id="slide"><a href="#">Projekty</a></dt> <dd><a href="architektura.php?id=architektura">Architektura</a></dd> <dd><a href="wnetrza.php?id=wnetrza">Wnetrza</a></dd> <dd><a href="wzornictwo.php?id=wzornictwo">Wzornictwo</a></dd> <dd><a href="grafika.php?id=grafika">Grafika</a></dd> <dd><a href="inne.php?id=inne">Inne</a></dd> <dt><a href="publikacje.php?id=publikacje">Publikacje</a></dt> <dt><a href="zespol.php?id=zespol">Zespół</a></dt> <dt><a href="kontakt.php?id=kontakt">Kontakt</a></dt> </dl> </div>
Zas plik index php wyglada tak :
<?php include 'header.php';?> <div id="TRESC"> <?php switch($_GET['id']){ case '1': include 'index.php'; break; case 'architektura': include 'architektura.php'; break; case 'wnetrza': include 'wnetrza.php'; break; case '4': include 'link4.php'; break; case '5': include 'link5.php'; break; default: break; } ?> </div> <?php include 'footer.php';?>
No i teraz problem polega na tym, ze gdy klikan ma menu , ona sie pieknie rozwija, klikan na zakladke 'architektura' no i przechodzi mi do strony architektura, ale rzecz w tym ze strona sie przeladowuje cala i menu sie zwija, a ja chce zeby menu pozostalo rozwiniete, a przeladowywala sie tylko zawartosc div'a o id="TRESC".......
Jakiej technologi do tego uzyc ? macie jakies linki do jakis tutkow zebym mogl spokojnie przejrzec ?