Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Apache] Zend Framework pod Vistą
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Koniczynka
Zainstalowałem XAMPPa na Windowsie Vista. Postanowiłem przenieść swoje projekty pisanie na Zendzie Frameworku na serwer lokalny. Jednak za kazdym razem mam ten sam kłopot - błąd o następującej treści:

"Uncaught exception 'Zend_Exception' with message 'Security check: Illegal character in filename' in C:\xampp\htdocs\15\library\Zend\Loader.php:237 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\15\library\Zend\Loader.php(117): Zend_Loader::_securityCheck('C:/xampp/htdocs...') #1 C:\xampp\htdocs\15\library\Cms\Controller\Action.php(26): Zend_Loader::loadFile('C:/xampp/htdocs...') #2 C:\xampp\htdocs\15\application\controllers\IndexController"

Wiem, że kłopot związany jest z fragmentem:

define('root' , ''.$_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/'.$this->_request->getBaseUrl().'');
Konkretniej chodzi o zmienną $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'], która nie wiem dlaczego zmienia się w ZF na C:\xampp\htdocs\ z C:/xampp/htdocs/

Starałem się zmienić root php w konfigu, ale na nic to się zdało. Dodam, że w wypadku normalnych, nie ZF plików, wszystko wygląda prawidłowo, czyli w postaci: C:/xampp/htdocs/

Miał już ktoś podobny problem? Wiecie jak jemu zaradzić?

Dziękuję z góry za wszelkie uwagi.
viking
Spróbuj pokombinować z
  1. defined('root') or define('root', realpath(dirname(__FILE__)));
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.