Napisalem sobei taka funkcje jQuery :
$("div.data a").live("mouseover",function(){ $('#foto').load('gallery.php', { 'dir':$(this).parent('div.data').attr('rel'), 'kategory':$(this).parent('div.data').attr('value'), 'gallery':'no'}, function() { $(this).hide().fadeIn('slow'); }); $move_by = 600; $frame_left = 0; $frame_no = 1; return false; });
I tutaj wszystko pieknei chodzi, nastepnie dodalem do niej setTimeout :
$("div.data a").live("mouseover",function(){ setTimeout(function() { $('#foto').load('gallery.php', { 'dir':$(this).parent('div.data').attr('rel'), 'kategory':$(this).parent('div.data').attr('value'), 'gallery':'no'}, function() { $(this).hide().fadeIn('slow'); }); $move_by = 600; $frame_left = 0; $frame_no = 1; return false; }, 1000); });
No i teraz parametry load czyli :
'dir':$(this).parent('div.data').attr('rel'), 'kategory':$(this).parent('div.data').attr('value'),
Przestaly sie przekazywac do skryptu.
Stad moje pytanie :
Do czego odnosi sie w tym przypadku slowko $(this), bo mniemam ze przez to wlasnie jest problem, ze odwoluje sie nie do tego elementu co trzeba, probowalem tak :
'dir':$('div.data a').attr('rel'), 'kategory':$('div.data a').attr('value'),
Ale nie wiedziec czemu wtedy pobiera mi parametr ale tylko z pierwszego elementu, nawet gdy najade myszka na element 3-ci to i tak pobiera z pierwszego.
Kod wyglada tak :
for($i = 0; $i < $count; $i++) { echo '<div id="data" class="data" rel="'.$rows[$i]['dir'].'" value="'.$rows[$i]['kategory'].'"><a href="#">'.$rows[$i]['date'].' : '.$rows[$i]['title'].' - '.$rows[$i]['text'].'</a></div>'; }
Dlatego prosilbym zeby mi ktos wyjasnil na jakiej zasadzie tutaj dzial to slowko $(this).....
Somebody help please .....