Z góry przepraszam z powodu tylu tagów, jednakże nie mam pojęcia pod jaki dokładnie to podpiąć.
Otóż mam pytanie jak zrobić coś działającego na takiej zasadzie (opis zamieszczę niżej):

Ten wielki kwadracik, to pokazywana właśnie nowość z taką ogólnikową treścią. Te mniejsze kwadraciki, to takie odnośniki do tych treści. Kwadrat o średniej wielkości wskazuje na to, iż właśnie ta nowość jest pokazywana w tym największym kwadracie.
W kroku pierwszym mamy świeżo załadowaną stronę internetową. Czyli automatycznie pierwsza nowość jest pokazywana od razu.
W kroku drugim, użytkownik kliknął na nowość nr. 2 (mniejszy, pomarańczowy kwadracik). A więc pokazuje mu nowość nr 2.
Po kliknięciu w ten wielki kwadrat, przesyła nas do rozszerzonej wersji treści o danym temacie.
Chciałbym także, aby w trakcie przeglądania strony, kwadraciki te zmieniały się co jakiś czas... np. co 5 sekund.
Tak na zobrazowanie chciałbym przedstawić mniej więcej przykład o co mi chodzi. A znajduje się on na stronie http://www.gry-online.pl/S009.asp. Chodzi o ten wielki obraz i mniejsze, znajdujące się koło niego.
Na koniec dodam jeszcze jak to na prawdę ma wyglądać u mnie:

Miło by było, gdyby ktoś zamieścił jakiś przykład.