Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP BB Forum
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
one_eddie
Otrzymalem taki blad podczas instalacji php BB:

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/olo/public_html/phpBB2/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/olo/public_html/phpBB2/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Co mam robic?
W czym problem?
Blaster
Cytat
Could not connect to the database

Najlepiej zalozyc baze smile.gif , lub jesli masz ta baze to podac prawidlowe dane.
PS. To chyba nie najlepszy dzial tego forum na pytanie o ten blad smile.gif
one_eddie
sorki zapomnialem dodac ze mysql dziala. utworzylem nowa baze za pomoca myphpadmin.

a co do danych to wiekszosc install.php wprowadza sam
Blaster
Gdzie masz zalozona baze ? U siebie czy na jakims bezplatnym -> Lycos ?
one_eddie
na firmowym kompie, jak by co moge podac adresik, moze komus uda sie zainstalowac powie mi co i jak?
Blaster
Blad lezy po Twojej stronie, bo podajesz zle dane, sprobuj PHPmyAdMINEM ustawic uprawnienia. Poza tym : CHMOD 777
one_eddie
Wielkie dzieki dziala.

PS Jakie miejsce bylo by wlasciwsze dla mojego pytania?
arogancik
w tej chwili to ja propnuje usunąc kataogi contrb i install tak jak pisze skrypt smile.gif
one_eddie
Cytat
w tej chwili to ja propnuje usunąc kataogi contrb i install tak jak pisze skrypt smile.gif

juz to zrobilem. spokojnie :]
arogancik
wiem ze zrobiłę s akurta wszczeliłem sie w moment gdy ustawiłęs wszysto a nie zdązyłeś usunąc katalogów smile.gif co było przyczyuną ze ie działało ?
one_eddie
:]

To co napisal Blaster, uprawnienia dla tebeli.
Wystarczylo ze ustawilem to w PHPAdmin-ie + chmodem katalogi i zadzialalo.

Dzieki
arogancik
drobna sugestia. może chamsko wyjdzie ale skoro ci koles pomógł to daj mu plusa biggrin.gif
Blaster
Spoko, nie badzmy statsiarzami, a pomagam, nie dla tych punkcikow, a dla satysfakcji, widze , ze nie grales nigdy w Cossacks i nie wiesz o co chodzi smile.gif
arogancik
ja o ile wiem jak coś zrobić to pomagam i punkty mi wiszą, bo robie to tylka dla zabawy i czasem przy okazji mozna sie nauczyć czegoś nowego smile.gif
one_eddie
Don't fight!
kazdemu dam plusik :]
demolitionboys
Ale dla jakich plikow i dla jakich katalogów nadac jakie chmod?
wiem ze dla plikow 666 a dla katalogow 777
igusiek
Jak sie to forum instaluje?Gdy ściągnęłem sobie plik zip to nie było tam installera! laugh.gif :k
arogancik
wrzucasz wszystko do katalogi na serwerze i potem w przeglądarce podaje adres http://serwer/twojkatalog
i wtedy pojawia ci sie mozliwość zainstalowania, o ile masz php i mysql biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.