Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapytania serwera
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
ipso
Witam, mam pytanie ktore moze wydac sie niektorym wrecz idiotyczne ale niestety nie moge znalezc odpowiedzi, mianowicie gdzie mam wpisac zapytanie do serwera www za pomoca protokolu http? nie chodzi mi o to jak sie pisze zapytania(bo na to pytanie znalazlem na google mnostwo odpowiedzi) tylko konkretnie jak to zrobic, np gdzie mam wpisac to:

GET / HTTP /1.1
Host : www.xyz.pl

Prosze o konkretne odpowiedzi i nie smiejcie sie ze mnie winksmiley.jpg bo ja jeszcze tego nie robilem...
(jakby bylo potrzebne mam zainstalowany apache 2.2.11)
erix
Albo łączysz się bezpośrednio przez telnet (na porcie :80 danego hosta), albo korzystając z fsockopen piszesz do wskaźnika jak do pliku.
ipso
Ok, z fsckopen sobie poradzilem, a jak to jest z telnetem? Wywoluje w ierszu pokecen telnet adres (lacze), a co potem? jak wpisuje zapytania? Normalnie daje w wierszu polecen czy jak?
erix
No wywołujesz jako host:80 i normalnie klepiesz.

W sumie, to mógłbyś sam spróbować. tongue.gif
ipso
Ok, wiem o co chodzi, jestem polaczony telnetem z jakims tam hostem na porcie 80, ale jak mam juz okienko z telnetem to nie moge nic pisac, jak cos tam wklepuje to kursor sie niby przesuwa ale nic nie wyswietla, w paru miejscach pojawi sie tylko czasami znak podkreslenia, a jak nacisne enter no to mi wyswietla zawartosc strony ale bez zadnej odpowiedzi serwera w naglowku, dlatego pytam jak to mam wpisywac winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.