Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Strona nie dziala poprawnie po przeniesieniu na inny serwer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sadistic_son
Witam,

Problem jest chyba dosc powazny bo stronke pisalem w php w wersji 4.4.4 a nastepnie wrzucilem na serwer z php 5.3
I teraz w kilku miejscach/momentach/czynnosciach pojawia sie komunikat: Deprecated: Function xxxxxx() is deprecated in xxxxxx.php on line xxx
Rozumiem, ze chodzi o to ze niektore funkcje sa zbyt archaiczne dla nowszej wersji php, ale czy php nie jest kompatybilny wstecz? Co zrobic aby dzialalo to na innych serwerach? Tylko nie mowcie ze musze przeprojektowac witryne bo sie chyba potne!
piotrooo89
nie bardzo. będziesz musiał poprawić owe funkcje które nie działają.
sadistic_son
W takiej sytuacji jaki polecacie walidator php który wskazałby mi które funkcje są zdepresjonowane? Mam kilka tysięcy linijek kodu i nie bardzo mi się marzy sprawdzanie z manualem funkcja po funkcji które z nich należy zmienić aby działały w wersji php np. > 5
piotrooo89
http://pl2.php.net/manual/pl/errorfunc.constants.php value 8192 stałą E_DEPRECATED.
sadistic_son
Cytat(piotrooo89 @ 10.11.2009, 13:00:59 ) *
No tak z tym, że to jest od wersji PHP 5.3.0 a ja mam 4.4.4 jak napisałem w 1 poście sad.gif Tzn właściwie to już przeinstalowałem na 5.2.5 ale to nadal nie jest 5.3 tongue.gif A czy jest jakiś programik do tego? Ściągam, instaluje i wszystko sprawdza co trzeba?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.