Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Ramka bez podania adresu src.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Arsanael
Witam, czy istnieje jakis sposob na zrobienie ramki coś jak iframe tylko bez ladowania danych z pliku ale bezposrednio do okienka ramki?
MWL
jakiego pliku, bo nie rozumiem, doprecyzuj pytanie...
Arsanael
chcąc użyc iframe musimy podać atrybut w postaci pliku który ma być wczytany do ramki, ja chciałbym ładować do tejże ramki pliki bezpośrednio z bazy danych, da rade ?
Blame
1.W bazie danych nie ma plików, są rekordy.
2.Jak chcesz wyświetlać dane z bazy to lepiej będzie użyć zmiennej $_GET do wyświetlania pożądanych przez ciebie rekordów.

Tak w ogóle to mógłbyś jakoś szerzej przedstawić swój problem bo nie bardzo wiem o co ci chodzi.
sadistic_son
Cytat(Blame @ 29.10.2009, 07:52:10 ) *
Tak w ogóle to mógłbyś jakoś szerzej przedstawić swój problem bo nie bardzo wiem o co ci chodzi.
No więc właśnie.

Ale jeśli chodzi Ci tylko o efekt wizualny podobny do ramki to najlepiej zrobić to CSSem. Wystaczy, że odpowiednio wypozycjonujesz diva.
Arsanael
Więc jak można zrobić efekt takowej ramki za pomocą divów?
thomson89
Cytat(Arsanael @ 28.10.2009, 23:31:23 ) *
chcąc użyc iframe musimy podać atrybut w postaci pliku który ma być wczytany do ramki, ja chciałbym ładować do tejże ramki pliki bezpośrednio z bazy danych, da rade ?

Da rade. Wystarczy że zamiast src="plik.html", dasz "skrypt.php".

Dla przykładu, w "skrypt.php"
  1. //laczysz z baza
  2. //pobierasz wyniki
  3. //wyświetlasz:
  4. echo $wyniki_bazy_danych;

1. //inny przykład
  2. $i = md_rand(1, 5);
  3. if($i = 3)
  4. echo 'Numerek trzeci!';
  5. else 'Inne numerki';

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.