witam
mam strone
http://opalanienatryskowe.eu/w ie nie można przewijać w dół, natomiast w operze nie widać napisu opalanie-natryskowe.eu co jest przyczyną?
Kildyt
4.11.2009, 22:23:30
Wyłącz obsługę js-a w operze to się dowiesz dlaczego tak się dzieje.
Widocznie podany kod js nie działa dobrze na operze.
ok dzieki a dlaczego w ie nie można przewijąc?
Kildyt
4.11.2009, 22:44:07
Ja patrzyłem na IE 6 (emulowana przez wine) i stronę można bez problemu przewijać.
Tak na przyszłość: podawaj więcej szczegółów co do problemu i zastanów się czy podane tagi w temacie są odpowiednie.
na ie 7 i 8 pasek przewijania pojawia się podczas ładowania strony i zaraz znika ;/
koledzy nie wiecie co jest przyczyną?
efect1
5.11.2009, 10:15:51
faktycznie na ie 7 i 8 nie dziala , zapytam z ciekawości co może być przyczyną|?
witam
czy naprawdę nikt nie wie co jest przyczyną?
vokiel
5.11.2009, 20:04:30
Co do opery, problemem może być unitpngfix.js, zobacz bez niego.
ok z opera sobie już poradziłem na kompie mam już poprawiony plik, natomiast co z tym IE, nigdy takiego problemu nie miałem przeszukałem google i nic nie znalazłem. Czy ktoś przypuszcza co to?
athei
5.11.2009, 20:55:28
tylko jak to poprawić nie znam się na js, czy ktoś wie gdzie jest błąd?
skrypt wyglada tak
CODE
var clear="images/clear.gif" //path to clear.gif
pngfix=function(){var els=document.getElementsByTagName('*');var i_p=/\.png/i;var i=els.length;while (i-- >0){var el=els[i];var es=el.style;if(el.src&&el.src.match(i_p)&&es.filter==''){el.height = el.height;el.width = el.width;es.filter = "progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='"+el.src+"',sizingMethod='crop')";el.src = clear;}else{var elb=el.currentStyle.backgroundImage;if(elb.match(i_p)){var path=elb.split('"');var rep=(el.currentStyle.backgroundRepeat=='no-repeat')?'crop':'scale';es.filter="progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='"+path[1]+"',sizingMethod='"+rep+"')";es.height=el.clientHeight+'px';es.backgroundImage="none";}}if (el.currentStyle.position!='absolute' && !es.filter && !el.tagName.match(/(body|html|script)/gi)) es.position="relative";if (es.filter&&el.currentStyle.position=="relative") es.position="static";}}
window.attachEvent('onload',pngfix);
vokiel
6.11.2009, 08:08:49
Może zastosuj inny
pngfix...
Poza tym, a może przede wszystkim, kod wrzucaj w komentarze warunkowe dla wersji IE starszych od 7 (bo od 7 już sobie radzą z png, a inne przeglądarki już od dawna

)
<!--[if lt IE 7]>
<script type="text/javascript" src="unitpngfix.js"></script>
<![endif]-->
pngfix nie nie daje, moze ktos mi przedstawić jak mialby wyglądac kod?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.