Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt do dokladnego sprawdzania IP.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
cros
Tym razem mam prosbe dot. sprawdzania ip.
Tzn. chodzi mi o taki skrypt jak na stronie http://www.ip.boo.pl/ip.php , gdzie po wpisaniu IP mozemy sie dowiedziec
jaki provider sie kryje pod ip i jego adres oraz inne tego typu dane.
potrzebne mi sa te dane do zbudowania innego skryptu, ktory w miare trafnie potrafil by okreslic czy dane ip bylo juz w bazie...ale nie
bede sie rozpisywal na temat tego skryptu, ktory mam zamiar zrobic, bo dlugo by opisywac....
Czy ktos z was wie jak sie uzyskuje takie dane, albo zna skrypt do tego (wyciagnal bym z niego to co potrzebuje).

Drugie pytanie prozaiczne, jak shashowac zmienna javascript?
zapis "echo md5("<script>document.write(screen.width + 'x' + screen.height);</script>");" hashuje tylko to co jest miedzy apostrofami, zanim podstawi pod to zmienna :/
Quantum
Odpowiedź na pytanie drugie jest prosta : kod javascript wykonywany jest po stronie przeglądarki, a kod PHP po stronie serwera, łatwo chyba określić, który zostanie wykonany pierwszy smile.gif serwer zwróci wynik hashu "<script>document.write(screen.width + 'x' + screen.height);</script>" do przeglądarki, dla interpretera PHP to zwykły ciąg znaków.
Jeśli chcesz hashować przy użyciu MD5 w JS musisz zaopatrzyć się w dodatkową bibliotekę (google: javascript md5) lub obsłużyć takie coś AJAX-em (krótko mówiąc przekazujesz zmienne JS ajaxem do skryptu PHP, który zrobi z nimi co będziesz chciał).
cros
Cytat(sniffer32 @ 8.11.2009, 14:37:49 ) *
Odpowiedź na pytanie drugie jest prosta : kod javascript wykonywany jest po stronie przeglądarki, a kod PHP po stronie serwera, łatwo chyba określić, który zostanie wykonany pierwszy smile.gif serwer zwróci wynik hashu "<script>document.write(screen.width + 'x' + screen.height);</script>" do przeglądarki, dla interpretera PHP to zwykły ciąg znaków.
Jeśli chcesz hashować przy użyciu MD5 w JS musisz zaopatrzyć się w dodatkową bibliotekę (google: javascript md5) lub obsłużyć takie coś AJAX-em (krótko mówiąc przekazujesz zmienne JS ajaxem do skryptu PHP, który zrobi z nimi co będziesz chciał).

Dzieki, wiedzialem ze kod js jest po stronie przegladarki i ze w tym tkwi problem, pytalem jak to ominac, co mi szczegolowo wyjasniles winksmiley.jpg DZIEKI
Czekam na odpowiedz na to 1 pytanie (najwazniejsze) smile.gif

Oj widze ze raczej tu odpowiedzi nie otrzymam, zadaje chyba za trudne pytania jak na to forum :]
3 moje pytanie pod rzad i 0 odpowiedzi :]
deceq
Proszę:
  1. $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
  2. $host = gethostbyaddr($ip);
  3. echo "Twój adres IP: $ip";
  4. echo "Twój Host: $host";

Jeżeli to Cię nie zadowala, użyj tej klasy:
http://www.phpclasses.org/browse/package/3662.html
Wydaje mi się, że zaspokoi Twoje potrzeby:
Cytat
It retrieves a page of the ip-adress.com site with the city, state, ISP, country, organization associated to a given IP address. This information is stored in the class variables.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.