Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]jak zatrzymać skrypt na określony czas?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
siemieng
witam, potrzebuję obsłużyć zatrzymanie działania skryptu na pewien czas, sądziłem że wykom to przy pomocy funkcji sleep(), lecz ta nie działa tak jak bym się spodziewał - przykład dotyczący sleep() z manuala:

1. // current time
  2. echo date('h:i:s') . "\n";
  3.  
  4. // sleep for 10 seconds
  5. sleep(10);
  6.  
  7. // wake up !
  8. echo date('h:i:s') . "\n";

ja dążę do efektu, w którym wyświetli się "current time" a następnie po upływie pewnego czasu (tu 10 sekund) wyświetli się pod nim "wake up !", natomiast uzycie funkcji sleep() prowadzi do tego, że zarówno "current time" jak i "wake up !" wyświetlają się razem, tyle że po 10sekundach od wywołania skryptu :/

dodam, że nie chodzi mi tu o przekierowanie do innej strony po określonym czasie....

jest na to jakiś sposób, funkcja php?questionmark.gif?
wookieb
Javascript setTimeout
deceq
  1. <script language="JavaScript">
  2. dzisiaj=new Date();
  3. document.write("Godzina: "+dzisiaj.getHours()+":"+dzisiaj.getMinutes()+"<br/>" )
  4. function wakeUp()
  5. {
  6. document.getElementById("to").innerHTML="Wake UP!";
  7. }
  8. setTimeout("wakeUp()",10000);

W PHP będzie Ci to ciężko zrobić, gdyż interpreter, gdy "zobaczy" funkcję sleep() zatrzymuje się na 10 sekund i dopiero potem wszystko wyświetla. Musisz tutaj użyć JS, wyjścia nie ma smile.gif
ucho
Przed sleepem daj http://php.net/manual/en/function.flush.php . Ale generalnie jeśli musisz używać funkcji sleep w PHP to coś robisz źle smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.