Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS][PHP] zagubiony css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
3lair
Witam

Mam taki o to problem

Tworze sobie skrypt PHP, który generuje stronę www. Wszystko się waliduje i jest "cacy". Problem zaczyna się przy wyświetlaniu. Mimo, że strona zawiera prawidłowe linki do CSS i JS, przeglądarka nie dołącza ich do witryny. Wyświetla się treść bez obrazów i stylów. Dla wyjaśnienia, wklejając ścieżki skryptów czy styli, do paska adresu przeglądarki pojawia mi się treść tych plików w przeglądarce. Zapisując stronę (kopiując źródło i wklejając je do czystego pliku html) style i JS są poprawnie wczytywane przez przeglądarkę. Szukając w google znalazłem rozwiązanie z <base href="ścieżka"> i wszystko wtedy działa, działa również kiedy wpiszę http://ścieżka.css. Jednak to nie jest rozwiązanie wydajne gdyż wysyła kolejne zapytania do serwera zamiast otwierać wskazane pliki. Czy ktoś jest mi w stanie napisać gdzie szukać przyczyny?

WebServ 2.0, Win NT, Apache 2, PHP 5, używam htaccess / mode_rewrite, ale tylko dla plików z rozszerzeniem html. Testy dokonałem z kompresją gzip i bez; na przeglądarkach: IE 6, FF 3,5, Opera 9 na wszystkich ten sam efekt. Jeśli chodzi o kod PHP jest pisany na klasach i dość obszerny w związku z tym jeśli nie podałem istotnych dla sprawy informacji uprzejmie proszę napisać co jeszcze mam dopisać.

Bardzo proszę o wszystkie wskazówki, które mogą naprowadzić mnie na optymalne rozwiązanie.
deirathe
Jeżeli nie chcesz używać basehref to niestety musisz podawać pełną ścieżkę do plików albo zrobić kolejny wpis w htaccess który będzie się odwoływać do folderu z obrazkami, albo napisać funkcje w php ktora będzie dopisywała początek adresu url czyli http://.... . Innej opcji nie widzę
3lair
za radą deirathe usunąłem większość mode rewrite i napisałem klasę odpowiedzialną za przetworzenie żądania HTTP w PHP. Teraz wszytko działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.