Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [EZ publish - intranet] realizacja kodu
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
treewood
Zainstalowalem sobie EZ publish, moduł: INTRANET ... jak ktos go obslugiwal to wie jak dziala itd.

Jednak pojawia sie jeden problem ...

CZY TEN KOD MUSI SIE GENEROWAC PRZEZ TAK DLUGI CZAS?

Mam maszyne AMD ATHLON 1.4 GHZ, 512 MB RAM, dysk 7200 obr

By kod generowal mi sie przez 1-2 sekundy to musze miec 3 GHZ - a nawet jakbym mial taki procek to watpie by to dobrze chodzilo w przypadku gdyby na takiej aplikacji pracowalo online 20-100 ludzi?

Chyba, ze czegos nie wiem .. cos trzeba ukrocic, zmniejszyc, wylaczyc by dzialalo szybciej? Przeciez w takiej sytuacji praca na takim systemie jest niemozliwa ...
Sh4dow
zaczynajac od tego ze 20-100 osob by pracowalo jednoczesnie online, to nie stawia sie tego na kompie osobistym(ten ktorego ty urzywasz). Dotego tworzy sie juz server dedykowany. Takie jest moje zdanie.
eZ jest dosc zaawansowanym skryptem, przez co jego wydajnosc spada. Mozesz posluzyc sie jakimis programami/dodatkami keszujacymi. Nie wiem czy eZ posiada taki system keszu, ale mozesz poszukac w dokumentaji. Sądze ze slabszy komputer, przygotowany jako server www mogl by spokojnie pociagnac cos takiego.

Edit: a wogole Tak dlugo to jest Ile ?
treewood
Dlugo: ok. 5-10 sekund - zalezy co

Moze i dalby sobie rade ... aczkolwiek jestem troche zaskoczony dzialaniem tego ... a dokladnie czasem realizacji ... a to, ze system jest dobrze zrobiony to juz inna para butow
DeyV
1. nie pamiętam, czy domyślnie eZ ma włączone cache. Jeśli nie - koniecznie trzeba to włączyć.
2. Barrrrrdzo przydaje się akcelerator php, potrafi przyśpieszyć działanie systemu o około 10-20 razy.
3. Ważne jest ustawenie limitu pamięci dla php na przynajmniej 12 (16 Mb) Przy mniejszych wartościach system pracuje źle, lub nie pracuje wcale.

W sumie jednak wydaje mi się, że eZ potraf chodzić szybko (czasy typu 0.2s - z wyjątkiem pierwszych uruchomień po np. czyszczeniu cache i innych plików powstałych po kompilacji np. templates - ale to chyba naturalne), o czym, mam nadzieję, przekonamy się niedługo wszyscy.
treewood
A gdzie to cashowanie sie wlancza?
DeyV
settingssiteaccesstwoja strona site.ini.append i
zastaw
Kod
[TemplateSettings]

TemplateCache=enabled

Debug=disabled

[ContentSettings]

ViewCaching=disabled

[DebugSettings]

DebugOutput=disabled

Jeśli nie ma - dodać winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.