Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][SVG] Jak wywoływać zdarzenia.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
tlaguz
Witam.

Mam plik SVG, przykładowo z polskimi województwami: http://games.hsms.pl/polska.svg .
Czy możliwe jest zrobienie czegoś takiego w js, że po kliknięciu na dane województwo wykona się dana funkcja, np wyświetlająca jego nazwę?

Myślałem, żeby nad warstwą z obrazkiem nanieść drugą warstwę odwzorowującą strukturę linii w SVG, ale napotkałem dwa problemy:
* Jak zrobić strukturę nie będącą prostokątem
* Jak zgrać te dwie warstwy, oraz jak wyciągnąć dane z SVG do narysowania tej nie prostokątnej struktury? Problemem jest to, że nie mam z góry narzuconego pliku SVG. Skrypt ma działać dla różnych plików. Jedyne co wiem na temat pliku SVG to to, że zawsze będzie zbudowany tak jak ten co podałem w przykładzie. Będzie natomiast inny układ linii.

Ma ktoś może pomysł jak to prościej rozwiązać?

Proszę o jakieś wskazówki bądź zasoby sieciowe - ja nic interesującego nie znalazłem.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc i pozdrawiam
tlaguz
darko
Pogoogluj hasła mapa odsyłaczy, albo klikalna mapa Polski. Zobacz też tutaj
tlaguz
Dzięki za odpowiedź, ale chodzi o to, że to nie zawsze jest mapa Polski. Może to być mapa czegokolwiek zbudowana identycznie jak mapka województw którą podałem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.