Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html][phm][css]Problem z popup menu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
greenik
Witam, ostatnio zacząłem bawić się w pisanie prostych stron. Pomyślałem, że ładnie będzie wyglądać takie ładne popup menu mouse over. Namęczyłem się niebywale żeby to we wszystkich przeglądarkach były ładne i stosowne "okrągłe rogi". Co okazało się później - rozwiązanie pierwsze było słuszne, ale nie o tym ten temat. Otóż we wszystkich przeglądarkach jakie mam (Opera, Mozilla) ładnie się wyświetla okienko z menu, ale niestety pod IE nie reaguje.

Oto kod index.php:

Kod
http://wklejto.pl/48816

A to style.css:

Kod
http://wklejto.pl/48815

Czy da radę jakoś to zrobić żeby działało również na IE (może to przeglądarka niecodzienna dla niektórych, lecz sporo ludzi używa jej)?

Pozdrawiam, greenik

Nikt nie wie?
RoysoN
z tego co mi wiadomo w IE 7 jak i wczesniejszych wersjach okienka popup dzialaja. sprobuj tego kodu

HEAD:
  1. <script LANGUAGE='JAVASCRIPT' TYPE='TEXT/JAVASCRIPT'>
  2. <!--
  3. var win=null;
  4. function NewWindow(mypage,myname,w,h,pos,infocus){
  5. if(pos=="random"){myleft=(screen.width)?Math.floor(Math.random()*(screen.width-w)):100;mytop=(screen.height)?Math.floor(Math.random()*((screen.height-h)-75)):100;}
  6. if(pos=="center"){myleft=(screen.width)?(screen.width-w)/2:100;mytop=(screen.height)?(screen.height-h)/2:100;}
  7. else if((pos!='center' && pos!="random") || pos==null){myleft=0;mytop=20}
  8. settings="width=" + w + ",height=" + h + ",top=" + mytop + ",left=" + myleft + ",scrollbars=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,toolbar=no,r
    esizable=no";win=window.open(mypage,myname,settings);
  9. win.focus();}
  10. // -->

BODY:

<a href="java script:NewWindow('TWOJA_STRONA.HTML','popup','SZEROKOSC','WYSOKOSC','custom','front');">TEXT</a>

jak jakies problemy dalsze to pisz
greenik
Niestety źle zrozumiałeś. Chodzi mi o popup menu w stylu mouse over, czyli po najechaniu myszki na link lub treść wyświetla się popup. Tyle, że nie w nowym okienku ale jako nowa warstwa, w zasadzie to nowy div.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.