Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] xampp funkcja require i include nie dziala- jak ustawic?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lnn
witam
mam problem, otoz pracuje na localhoscie (pakiet XAMPP) i chcialem wywolac plik za pomoca funkcji require() ew include() niestety wyskakuje mi taki blad

Warning: require(polaczeniephp) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\test.php on line 3

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'polaczeniephp' (include_path='.;C:\xampp\php\PEAR') in C:\xampp\htdocs\test.php on line 3

Ktos moze wie gdzie ustawic zeby dzialalo, szukalem w php.ini ale nic nie znalazlem ;/ google tez nie pomogly...
thek
Literówka... Masz plik polaczeniephp, czy polaczenie.php winksmiley.jpg Chyba kropeczkę zjadłeś w nazwie pliku.
lnn
Cytat(thek @ 1.12.2009, 22:55:34 ) *
Literówka... Masz plik polaczeniephp, czy polaczenie.php winksmiley.jpg Chyba kropeczkę zjadłeś w nazwie pliku.

nie to nie to, po prostu nie wyswietla w errorze kropki.. mysle ze w ustawieniach musi byc cos zablokowane :/ tylko nie moge znalezc..
wookieb
No to pokaż kod.
Zobacz jaki jest katalog roboczy getcwd
I utwórz do niego odpowiednią scieżkę.
Crozin
A czytałeś w ogóle treść błędu czy od razu przyleciałeś na forum?
Cytat
No such file or directory
No czyli nie ma takiego pliku.

A require/include to nie funkcje.
lnn
ok, sorry juz wiem, myslalem ze to funkcja i wywolywalem require('adres') a nie
echo require 'adres';

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.