Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Formularz kontaktowy - przycisk przeglądaj
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dopal
Witam,
Na wstępie zaznaczę, że przeglądałem już forum i google, żeby nie było nieporozumień. Jednak nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi.
Mam stronę w wersji pl i ang. Na obu jest formularz kontaktowy, jest tez miejsce na dodanie pliku poprzez input type="file"
I tu pojawia się problem, bo w wersji pl i ang jest oczywiście "przeglądaj". Chciałbym by w wersji ang było "browse".
Jest to do zrobienia?
Widziałem wątki podobne, ale głównie dotyczyły wstawianie obrazka jako przycisku, co mnie nie interesuje, chyba że inaczej nie da się tego zrobić. Znalazłem również "obejścia" za pomocą js, ale jakoś nie były one skuteczne.
Doczytałem się również, że to jest zależne od języka, ale nie było opisane czy języka w przeglądarce, czy języka w skrypcie.
vokiel
A wstaw sam <input type="file"> bez podawania value czy innych. Przełącz język w systemie (nie tylko na stronie) i zobacz jak wtedy będzie wyglądał ten przycisk
maxil
możesz to zrobić przez if na przykład tak:

1. <input type="submit" name="nazwa" <?if ($_GET['lang'] == 'pl') {echo 'value="przeglądaj"';} else {echo 'value="browse"';} ?> />
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.