escobar1983
4.12.2009, 23:43:09
Witam. Mam mały problem jestem zielony w joomli ale szybko sie ucze. Moj problem jest tego typu. Skopiowalem strone na joomli z jednego serwera na drugi. Zmieniłem configuration.php wszystko (tak uważam). Skopiowałem baze ale cos mi nie widzie modułów i ogólnie nie wyświetla tekstu z bazy. Dbprefix na starym serwerze był modx_ a teraz po isntalacji joomli jest jos. Dodam ze kopiuje z joomli 1.5.15 do 1.5.15. Jakieś porady? Może jest jakiś inny sposób żeby skopiować strone na joomli?
sunpietro
5.12.2009, 00:04:21
zrób kopię plików systemu Joomla!, zrób kopię bazy danych, zainstaluj Joomla! w nowej lokalizacji, podmień bazy danych, podmień pliki z modułami, komponentami, obrazkami i szablonami i powinno wszystko ładnie chodzić.
escobar1983
5.12.2009, 00:15:43
Ja zrobiłem tak :
1. zainstalowałem Joomle na nowy serewrze podmieniłem wszystkie pliki i zminiłem w configuration.php baze danych czyli dostep i nazwe no i adres do serwera. Tylko tak na starym miałem prefix do db modx_ a teraz jest jos_
2. Zgrałem baze do joomli do tej samej bazy co byla przy instalacji
No i nie widzi mi wszystkiego. Mozesz mi opisac co robie zle? Moze cos innego trzeba jeszcze zrobic? Skopiowac tylko te pliki pliki z modułami, komponentami, obrazkami i szablonami?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.