Próbuje napisać skrypt usuwania jednocześnie rekordu z bazy danych i pliku serwera, którego nazwa jest trzymana w bazie danych.
Próbowałem zrobić zmianę CHMODów i usunięcie pliku, ale nie działało. Rekord usuwa, ale pliku nie.
Zupełnie nie wiem jak to ugryźć.
Plik usunartykul.php
<?php include('include/db.php'); include('include/dane.php'); if(!$_POST['id']) { echo '<div style="text-align:center;"><form action="index.php?page=usunartykul" method="post"> <select name="id"> '; echo' </select> <input type="submit" value="Usuń" /> <br /> </form>'; echo'<br /><a style="text-decoration: none;" href="?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a></div>'; } else { if($idzapytania) { echo '<div style="text-align:center;">Usunięto artykuł<br /><br /><a style="text-decoration: none;" href="?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a></div>'; } else { } } ?>
Zrobiłem takie coś, ale nie usuwa.
Skrypt usunartykul.php ma chmod 777
<?php include('include/db.php'); include('include/dane.php'); if(!$_POST['id']) { echo '<div style="text-align:center;"><form action="index.php?page=usunartykul" method="post"> <select name="id"> '; echo' </select> <input type="submit" value="Usuń" /> <br /> </form>'; echo'<br /><a style="text-decoration: none;" href="?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a></div>'; } else { stripslashes($zapytanie = "SELECT * FROM `artykuly` WHERE `id`='".$_POST['id']."' ORDER BY `id` DESC"); if($idzapytania) { echo '<div style="text-align:center;">Usunięto artykuł<br /><br /><a style="text-decoration: none;" href="?page=paneladmina">Wróć do Panelu Administratora</a></div>'; } else { } } ?>
Ale nie działa