Witam!
Czy jest możliwe generowanie wykresów w php z danych pobranych z bazy?
Wicepsik
8.12.2009, 19:32:57
Tak, skorzystaj z biblioteki
GD
patryk9200
8.12.2009, 19:34:11
google -> php wykresy
pewnie, że się da, od czego jest google?
najpierw szukaj, potem pytaj!
skowron-line
8.12.2009, 19:37:14
Cytat(Wicepsik @ 8.12.2009, 19:32:57 )

Tak, skorzystaj z biblioteki
GD@Wicepsik jest tyle gotowców a ty chłopakowi dajesz najgorsze z możliwych rozwiązań jak zobaczy ile to pracy to się załamie. Ja osobiście polecam
pchart ma trochę niedociągnięć no ale można sobie tam pogrzebać i naprostować. No i przykłady można do swoich potrzeb przerobić niewielkim nakładem pracy.
vokiel
8.12.2009, 20:32:18
Zależy jakie wykresy i do czego to potrzebne. Ja w niektórych aplikacjach mam wykresy słupkowe zrobione w css, robi się to błyskawicznie, wygląda b dobrze, tyle, że nie można skopiować obrazka, ale tam akurat tego nie trzeba.
skowron-line
8.12.2009, 21:11:35
Ja wybrałem pchart ponieważ wrzucałem wykresy do pdf -a dodatkowo. Wygenerowany png można wszędzie upchnąć. 2 sprawą było to że nie chciałem wysyłać danych na zewnątrz aplikacji tak jak to się robi w google charts api. Jest to również dobre narzędzie bo nie używając go nie katujesz swojego serwera.
CyberDuck_
8.12.2009, 22:51:32
Nie wiem i nie pamietam juz skad mam to, ale tutaj mam
gotowce, ktore mozna sobie wykorzystac do tworzenia
roznych wykresow. To tez mozna sobie zobaczyc :
http://cyberduck.no-ip.pl/wykresy/src/Examples/Wystarczy kliknac w nazwe skryptu php.
Spakowalem to i mozna sobie sciagnac :
wykresy.rarMozna sobie wygenerowac dowolny wykres na podtsawie roznych
danych. Tych z bazy tez.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.