Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wchodzę na stronę, po czym skrypt stwierdza, że ona nie istnieje
Forum PHP.pl > Forum > PHP
0g0r
Tak jak w temacie. Wchodzę na stronę ptzplace.lockerz.com i szybko śmiga. Jednak gdy używam skryptu do stwierdzenia, czy ona istnieje, lub gdy używam file_get_contents, strona nie zostaje wykryta i błąd typu connection timed out. Czym to może być spowodowane? Co zrobić by skrypty działały?
Crozin
1) Połączenie Twój serwer <-> ptzplace.lockerz.com może być w jakiś sposób blokowane
2) lockerz może sprawdzać nagłówki otrzymywane w żądaniu i w przypadku gdy sugerują one, że żądanie wykonuje jakiś robot blokować takowe - spróbuj symulować otworzenie strony przez przeglądarkę - curl
0g0r
Uzyłem cURL tak jak poradziłeś winksmiley.jpg

1. <?PHP
  2. $url = 'http://ptzplace.lockerz.com/';
  3. $agent="Mozilla/14.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0)";
  4. $ch = curl_init();
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,$url);
  6. curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $agent);
  7. curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 0);
  8. $result = curl_exec ($ch);
  9. $wynik = file_get_contents($url);
  10. echo $wynik;
  11. curl_close ($ch);
  12. ?>

gdy skrypt ma za zadanie sprawdzać lockerz.com wszystko śmiga. Gdy przestawiam na http://ptzplace.lockerz.com/, to obciąża hosta. Chyba w jakiś sposób to blokują. Jak to można inaczej sprawdzić? Wystarczy mi sprawdzenie zawartości <title></title>
0g0r
heh.... niestety okazało się, że na moim hostingu i to nie działa. Załapałem bana. I mam kilka pytań:

1. Czy można jakoś to "odbanować". Gdy jakiś komputer zostanie zbanowany używa się proxy. Jednak nie wiem jak to wykorzystać tutaj. Wiem jedynie, że moje IP zostało zbanowane, za zbyt częste odświeżanie strony, lub po prostu połączenie z jednego IP.

2. Jak połączyć się z zewnętrzną bazą? Używam iframe ze stroną z innego hostingu, a resztę wraz z mysql mam na starym hoście.

3. Można jakoś na przyszłość zapobiec podobnemu zbanowaniu?
erix
Cytat
PROHIBITED ACTIVITIES

You may not create fake or temporaryemails for any purpose in conjunction with sending invites or earning PTZ on Lockerz. You may not sell or purchase Member accounts and/orassociated e-mail addresses or PTZ, and you may not sell invitations for membership (via an e-mail invitation website or otherwise). Youmay not use any device, software or routine intended to damage or interfere with the proper working of the Website or to surreptitiously interceptor expropriate any system, data, images or other multimedia elements or personal information from the Website. You may not take any actionwhich imposes an unreasonable or disproportionately large load on our infrastructure, including but not limited to denial of service attacks,auto-generation techniques, "spam" or any other such unsolicited overload technique.

Pytaj administratora serwisu. Temat oczywiście zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.