Witam!! Jak w temacie. Chciałem się dowiedzieć czy da rade zabezpieczyć plik .pdf przed zapisaniem na dysk ze strony? Żeby można go było tylko otworzyć na stronie do czytania.
darko
7.01.2010, 10:55:07
Pdf sam w sobie ma takie opcje zabezpieczeń przed zapisaniem, nie wiem tylko czy przeglądarka wyśle do użytkownika zamiast otworzyć w przeglądarce w przypadku braku wtyczki pdf do przeglądarki po stronie użytkownika.
zegarek84
7.01.2010, 11:00:50
nie da się... zresztą, nic co chcesz wyświetlić na stronie nie da się zabezpieczyć - na dobrą sprawę da się tylko utrudnić a nie zabezpieczyć... ale nie da się...
shtoc
7.01.2010, 11:02:45
no ok. I tyle chciałem wiedzieć.
thek
7.01.2010, 14:33:44
Ja bym kombinował inaczej. Pdf-y wrzuć do folderu zabezpieczonego przed bezpośrednim dostępem. Na stronie zaś wrzuć tylko kilka stron przykładowych z tego pdf. Jak? FPDF + FPDI Jak ktoś zechce to może pobrać cały, ale wtedy będzie musiał użyć Twoich metod w serwisie, czyli przykładowo musi mieć konto płatne lub na podstawie kodu przysłanego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.