Od wczoraj dużo się zmieniło w moim skrypcie ale nie mogę sobie poradzić z usuwaniem...
<?php
$rezultat = mysql_query("SELECT * FROM `formularz`") or
die("Nie można usunąć!"); $i = 0;
{
echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>"; echo "<td>Imię: <b>".$r['imie']."</b></td>"; echo "<td>Nazwisko: <b>".$r['nazwisko']."</b></td>"; echo "<td>Nick z gry: <b>".$r['nick']."</b></td>"; echo "<td>Nick z forum: <b>".$r['nickforum']."</b></td>"; echo "<td>E-mail <b>".$r['email']."</b></td>"; echo "<td>Numer GG <b>".$r['gg']."</b></td>"; echo "<td>Ile jesteś w stanie dołożyć do serwera: <b>".$r['iledasz']."</b></td>"; echo "<td>Steam/non-steam <b>".$r['steam']."</b></td>"; echo "<td>Wiek: <b>".$r['wiek']."</b></td>"; echo "<td>Czy masz admina na innym serwerze: <b>".$r['adm']."</b></td>"; echo "<td>Ile dziennie grasz na serwerze <b>".$r['ilegrasz']."</b></td>"; echo "<td>Dlaczego mam wybrać Ciebie?<b>".$r['dlaczegociebie']."</b></td>"; echo "<br /><a href=\"index.php?usun=$i\">USUN</a>";
if ($_GET['usun'] == $nick)
{
mysql_query("DELETE FROM `formularz` WHERE `nick` = '$nick'"); }
}
?>
Niby ma usuwać, ale nie robi tego... Ma ktoś jakiś pomysł?
No i jeszcze jedna sprawa.. Chciałbym, żeby mnie przekierowywało odrazu do tego samego pliku a nie do indexu...
Z góry dziękuję za pomoc!
Skrypt wyświetlający:
<?php
or
die('Błąd zapytania');
echo "<table cellpadding=\"2\" border=1>"; echo "<td>Imię: <b>".$r['imie']."</b></td>"; echo "<td>Nazwisko: <b>".$r['nazwisko']."</b></td>"; echo "<td>Nick z gry: <b>".$r['nick']."</b></td>"; echo "<td>Nick z forum: <b>".$r['nickforum']."</b></td>"; echo "<td>E-mail <b>".$r['email']."</b></td>"; echo "<td>Numer GG <b>".$r['gg']."</b></td>"; echo "<td>Ile jesteś w stanie dołożyć do serwera: <b>".$r['iledasz']."</b></td>"; echo "<td>Steam/non-steam <b>".$r['steam']."</b></td>"; echo "<td>Wiek: <b>".$r['wiek']."</b></td>"; echo "<td>Czy masz admina na innym serwerze: <b>".$r['adm']."</b></td>"; echo "<td>Ile dziennie grasz na serwerze <b>".$r['ilegrasz']."</b></td>"; echo "<td>Dlaczego mam wybrać Ciebie?<b>".$r['dlaczegociebie']."</b></td>"; }
}
if($a == 'del' and
!empty($id)) {
/* usuwamy rekord */
echo 'Rekord został usunęty z bazy'; }
?>
Oczywiście tutaj też jest jakiś zalążek który miał usuwać ale nie usuwa...
Proszę o pomoc!