Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][Curl] Pobranie pliku poprzez konto na komputer
Forum PHP.pl > Forum > PHP
matrik
Witam

Mam problem z pobraniem pliku na komputer z serwisu rapidshare.com mając konto premium poprzez bibliotekę curl.
Skrypt napisałem na tyle, że już pokazuje formularz by pobrać plik.
Nasuwają mi się dwie możliwości:
1 - curl aby kliknął w przycisk submit ale przycisk ten na RS nie ma ani id ani name input, jedynie src oraz type=image - problem jest taki, że "chyba" się nie da kliknąć w przycisk, który nie ma typu submit
2 - curl aby przekazał header ze strony RS do użytkownika skryptu poprzez link, który jest w domyślnie wybrany w formularzu smile.gif

Interesują mnie polecenia curl - w manualu wiele nie znalazłem.

W wyniku curl sprawdzałem, że przy kliknięciu w zapytanie (button image) pobiera plik, gdy nie jestem zalogowany w przeglądarce, więc kliknięcie w button aktywuje curl więc powinno się bardziej przyjrzeć drugiej możliwości.

Pozdrawiam
jacekkobus
jesli masz firefoxa zainstaluj sobie dodatek firebug i sledz zadania i odpowiedzi http.
bedziesz wiedzial co gdzie i jak jest wysylane.

curl nie klika w przyciski submit, bo to nie jest symulator przegladarki internetowej.
curl moze zrobic zapytanie POST, ale musi wiedziec gdzie je wyslac i jakie parametry zapodac.

Nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszac, aby naglowek zostal przekazany linkiem. Naglowkow nie przekazuje sie linkami.

Poszukaj moze biblioteki PEAR - Http client czy cos takiego. Moze to Ci pomoze.
Sabistik
Ustaw sobie w preferencjach Rapidshare: Direct downloads - nie będziesz potrzebował żadnego dodatkowego submita tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.