Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: TCPDF - problem z generowaniem pdf
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Spooky2
Witam. Mam pewien problem z generowaniem plikow pdf przy uzyciu wymienionej klasy. Prawde mowiac, nie wiem do konca czym to jest podyktowane. Sprawa wyglada tak. Na stronie znajduje sie tabelka zawierajaca "linki" po kliknieciu ktorych nastepuje generowanie plikow pdf. Klikam wiec w linka nr 1, plik sie generuje - wyskakuje zapytanie - otworzyc, zapisac itd. Niewazne jaka akcje podejme. Czy anuluje, czy otworze plik, czy zapisze. Klikam w link nr 2 i tu czary jak dla mnie, zamiast wywolania generowania kolejnego pliku pdf otrzymuje na ekranie stek bzdur - czesc kodu strony (gola) jakbym ja w notatniku otwieral + chinskie krzaczki (zawartosc w postaci binarnej pliku pdf?questionmark.gif?) Nie wie o co chodzi. Z czym to jest zwiazane i w ogole. Kod testowalem na localhoscie (winda) i dziala ok, a po przerzuceniu tego na serwerek - mam wlasnie takie cuda.
Na serwerku mam apache 2.2.3 + PHP 5.2.0 na localhoscie odpowiednio 2.2.8 i 5.2.6. Wczesniej nie mialem takich problemow...
pgrzelka
  1. header("Content-type: tu_typ_dla_pdf;\n");
Spooky2
Hmm. Moze cos wiecej? Header ok - looknalem do manuala. Tylko w tym wszystkim jest cos nie tak...Po przeprowadzeniu kilku testow wychodzi na to, ze jesli po pierwszym kliknieciu i wygenerowaniu pliku odczekam kilka sek i ponownie wybiore generowanie kolejnego pliku - wszystko bedzie ok. Jesli zrobie to za szybko - dostaje smieci na stronie. Wiec to jest dla ,mnie dziwne. Zainstalowalem sobie live http headers do FF i chyba wszystko gra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.