Dzisiaj zainstalowałem Skrypt Newsów "News Asystent v1.5". Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcjami w pliku readme, odpowiednie CHMODY zostały nadane, linki podmienione i instalacja została zakończona poprawnie. Plik config sam wygenerował się na serwerze FTP. Dalej natomiast napotkałem pewien problem, otóż wyświetlanie newsów, panel logowania działają, jednak po wpisaniu loginu i hasła (poprawnie!) zamiast panelu administracyjnego pokazuje mi się biała strona i nic się nie dzieje. Powiem tylko, że na maszynie localhost ten problem nie występuje i wszystko działa idealnie. Aktualnie korzystam z serwera webd.pl i to właśnie tam występuje ten błąd.
Poniżej zamieszczam plik config z localhosta ora webd.pl
localhost:
<? //Liczba newsow wyswietlanych domyslnie $show_num=5; //Maksymalna dozwolona dlugosc komentarza w znakach $comment_maxlength=1024; //Maksymalna dlugosc jednej linii komentarza w znakach $comment_wrap=50; //Wlaczenie (on) i wylaczenie (off) adresu e-mail autora w stopce newsa $show_mail="on"; //Katalog uzywanego szablonu $theme="default"; //Ilosc slow widocznych w skrocie newsa $max_news_length=40; //Maksymalna szerokosc obrazka przy newsie $max_img_width=60; //Wylaczenie opcji komentarzy (1-wylaczone, 0-wlaczone) $disable_comments=0; //Wylaczenie opcji drukowania (1-wylaczona, 0-wlaczona) $disable_print=0; //Wylaczenie obrazkow przy newsach (1-wylaczone, 0-wlaczone) $disable_images=0; //Parametry czcionki (kroj i rozmiar) $font_face="Verdana"; $font_size="11"; //Adres strony (ze slashem na koncu, np. "www.phpflash.hostm.pl/") $page_url="http://localhost/"; /*Odsylacz kontaktu z Administratorem; w przypadku adresu e-mail nalezy podac go wraz z mailto: (np. mailto:root@localhost.localdomain)*/ $admin_contact="mailto:literkate@gmail.com"; //Kod HTML uzywany do oddzielania kolejnych sekcji, np <HR> $separator="<br><hr size=\"1\" color=\"black\" noshade><br>"; //Strona kodowa dokumentu $charset="ISO-8859-2"; /*Domyslny plik graficzny wyswietlany gdy do newsa nie zostal przypisany zaden obrazek; ignorowany w przypadku wylaczenia obslugi obrazkow*/ $default_img="0"; //Raportowanie bledow (1-wlaczone, 0-wylaczone) $debug=0; ?>
webd.pl
<? //Liczba newsow wyswietlanych domyslnie $show_num=5; //Maksymalna dozwolona dlugosc komentarza w znakach $comment_maxlength=1024; //Maksymalna dlugosc jednej linii komentarza w znakach $comment_wrap=50; //Wlaczenie (on) i wylaczenie (off) adresu e-mail autora w stopce newsa $show_mail="on"; //Katalog uzywanego szablonu $theme="default"; //Ilosc slow widocznych w skrocie newsa $max_news_length=40; //Maksymalna szerokosc obrazka przy newsie $max_img_width=60; //Wylaczenie opcji komentarzy (1-wylaczone, 0-wlaczone) $disable_comments=0; //Wylaczenie opcji drukowania (1-wylaczona, 0-wlaczona) $disable_print=0; //Wylaczenie obrazkow przy newsach (1-wylaczone, 0-wlaczone) $disable_images=0; //Parametry czcionki (kroj i rozmiar) $font_face="Verdana"; $font_size="11"; //Adres strony (ze slashem na koncu, np. "www.phpflash.hostm.pl/") $page_url="http://sernak.webd.pl/"; /*Odsylacz kontaktu z Administratorem; w przypadku adresu e-mail nalezy podac go wraz z mailto: (np. mailto:root@localhost.localdomain)*/ $admin_contact="mailto:literkate@gmail.com"; //Kod HTML uzywany do oddzielania kolejnych sekcji, np <HR> $separator="<br><hr size=\"1\" color=\"black\" noshade><br>"; //Strona kodowa dokumentu $charset="ISO-8859-2"; /*Domyslny plik graficzny wyswietlany gdy do newsa nie zostal przypisany zaden obrazek; ignorowany w przypadku wylaczenia obslugi obrazkow*/ $default_img="0"; //Raportowanie bledow (1-wlaczone, 0-wylaczone) $debug=0; ?>
Ja osobiście nie dostrzegam żadnych błędów w configu, więc w czym może leżeć problem, że po prawidłowym wpisaniu loginu i hasła wyświetla się biała strona ?
Proszę o pomoc i z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam,
Jarek
bump!
Proszę o pomoc.
bump!