Mam problem..
Raczkuje dopiero w programowaniu obiektowym, chciałbym napisaną wcześniej stronę z domieszką PHP zrobić obiektowo:
Strona składa się z czystego htmla, ze wstawką PHPowską obsługującą wyświetlanie nazw artykułów zapisanych wcześniej pliki .txt (dla każdego wpisy jest autor, nazwa, i data.
Oto szkielet strony:
?> <HTML> <head> <TITLE>Zakład Elektroniki Przemysłowej</TITLE> . . . <style> . . </style> </HEAD> <BODY> . . . . HTML . . . . <? //przeszukiwanie pliku i wybieranie wpisów for($i=0;$i<count($plik);++$i) { $admin='(<a href="?delid='.$wpis[0].'">Usuń wpis</a> '.$IP.')'; // ustawienie szerokosci wpisów { } { } { } // zestawienie w tabeli wpisów z pliku echo' <tr> <td width="80" height="50"> <font size=2 face="Helvetica" color="#000000">'.$wpis[2].'<br></font> </td> <td> <div align="justify"><font size=2 face="Helvetica" color="#000000"><b><i>'.$wpis[3].' </b></i> <br> '.$wpis[4].'</div> </td> </tr>'; } ?> </table> . . . . . .. HTML . . . . </BODY> </HTML>
Jak można zrobić to obiektowo, próbowałem napisać klasę artykuł, z metodami odczyt, wyświetlenie itp.. ale nie bardzo wiem jak się do tego odwołać później w programie. Dziękuje bardzo za pomoc
Pzdr.