Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]walidacja a haki na różne przeglądarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ulotna_chwila87
ten kod DZIAŁA.. i zadowolona jestem z niego.. problem tkwi w walidacji. jak zrobić by plik css który zawiera te style walidował się poprawnie ;/

nie tylko chodzi o IE...

1. #dodaj_komentarz, #dodaj_tekst_do_ulubionych, #wyslij_wiadomosc, #ocen_publikacje {
  2. filter:alpha(opacity=50); /* to jest hak pod IE*/
  3. -moz-opacity:0.5; /* to sposob do wspierania starszych wersji przegladarek jak Mozilla Netscape Navigator*/
  4. -khtml-opacity: 0.5; /* to sposob na starych wersji Safari (1.x), gdy silnik czynia go uzywal jeszcze dalej KTHML*/
  5. opacity: 0.5;} /*Jest to "najwazniejsze" jeden, poniewaz jest obecnie standardem w CSS.
  6. Bedzie to dzialac na wiekszosci wersji Firefoksa, Safari i Opera.*/

kurcze może ktoś pomóc?? ;/
muniekw
A jaki pojawia Ci się błąd przy walidacji?
ulotna_chwila87
wynik walidacji
muniekw
Domyślam się, że te style są Ci koniecznie potrzebne smile.gif
Jeśli tak to ja nie wiem jak to obejść. Zawsze można spróbować inaczej rozwiązać tą sprawę a te błędne wpisy usunąć.
Blame
Nie wiem jak validator je traktuje, ale może, by tak umieścić te regułki w komentarzach warunkowych dla przeglądarek if i endif?
ulotna_chwila87
amehobpoezja.pl

na tej stronie widać ich zastosowanie przy "SHARE ON"... zwykła transparencja.. która działa na różnych przeglądarkach. macie pomysł jak zrobić inaczej transparencje by wszędzie chodziła?

czekam na propozycje.. z chęcią się czegoś nowego nauczę. smile.gif
rocktech.pl
Witam.

1. Na walidator jest pierwsze mało elegancie rozwiązanie.

1. <style type="text/css">
  2. <![CDATA[
  3.  
  4. /* INVALID CSS */
  5.  
  6. ]]>

2 .Możesz także próbować wystylizować to javascriptem smile.gif

3. Przepisanie od nowa CSS z użyciem 2 obrazków zamiast jednego i pozbycie się tego potworka
  1.  
  2. #dodaj_komentarz, #dodaj_tekst_do_ulubionych, #wyslij_wiadomosc, #ocen_publikacje {
  3. filter:alpha(opacity=50); /* to jest hak pod IE*/
  4. -moz-opacity:0.5; /* to sposob do wspierania starszych wersji przegladarek jak Mozilla Netscape Navigator*/
  5. -khtml-opacity: 0.5; /* to sposob na starych wersji Safari (1.x), gdy silnik czynia go uzywal jeszcze dalej KTHML*/
  6. opacity: 0.5;} /*Jest to "najwazniejsze" jeden, poniewaz jest obecnie standardem w CSS.
  7. Bedzie to dzialac na wiekszosci wersji Firefoksa, Safari i Opera.*/
  8.  
  9. #dodaj_komentarz:hover, #dodaj_tekst_do_ulubionych:hover, #wyslij_wiadomosc:hover, #ocen_publikacje:hover {
  10. filter:alpha(opacity=100);
  11. -moz-opacity:1;
  12. -khtml-opacity: 1;
  13. opacity: 1;}
ulotna_chwila87
i chyba to ostatnie najlogiczniejsze tongue.gif smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.