Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wciąż ta sama wartość $_GET mimo braku parametrów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ViceCoves
Witam!
Mam problem z tablicą $_GET. Chodzi o to, że jeśli uruchomię skrypt z parametrem, np. index.php?parametr=wartosc i później przejdę do tego samego skryptu, ale już bez żadnego parametru, tj. index.php to zmienna $_GET nadal będzie zawierać wartości z pierwszego uruchomienia, tzn. tak jakbym uruchamiał index.php?parametr=wartosc. Czy tablica nie powinna mieć wtedy 0 elementów? Co może być nie tak?
evolucja
Ciekawe smile.gif U mnie wszystko się kasuje. Wgrałem testowy skrypt:
  1. <?
  2. echo "<pre>";
  3. print_r ($_GET);
  4. echo "</pre>";
  5. ?>

I jak wejdę na: http://tibiaservice.net/test.php?parametr=wartosc to wyświetla
  1. Array
  2. (
  3. [parametr] => wartosc
  4. )

a jak usunę ten parametr=wartosc z adresu i wejdę ponownie to:
  1. Array
  2. (
  3. )

Może masz coś z przeglądarką.
ViceCoves
Coś jest nie tak z serwerem, bo gdy wchodzę na Firefoxie na index.php?parametr=wartosc i uruchamiam na IE sam index.php bez parametrów to $_GET zawiera ten parametr i wartość, mimo że uruchamiam inną przeglądarkę (...że się tak wyrażę: WTF?). Używam od niedawna serwera Nanoweb (wcześniej korzystałem z paczki Krasnal, ale tam Apache lubił się zamyślić w nieskończoność - może mi powiecie dlaczego i czy zwykle tak bywa?) i to jest przyczyna, bo ten sam skrypt świetnie hula na Apache'im. Czas na kolejną zmianę. smile.gif
sadistic_son
Polecam WebServ.
evolucja
Dokładnie. Po za tym proponowałbym zgłosić ten problem do autorów Nanoweb.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.