Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][CSS] Automatyczne ładowanie klas css
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lukasamd
Witam,
mam kod html zawierający bardzo wiele klas css podobnego typu np interlinia-5, interlinia-12, interlinia-16 (wraz z wartościami pomiędzy przykładowymi).
Jest tego nieco, sporo klas różniących się tylko wartościami-argumentami dla jednej właściwości ale podawanie tego jako atrybut style niestety odpada.

Jak więc szybko zrobić wczytywanie takich klas na żądanie? Sam css chyba tego nie umożliwia, więc pomyślałem o tym aby zrobić to w php: sprawdzać przy pomocy preg_match_all bufor wyjściowy i tworzyć a następnie dorzucać odpowiednie klasy css. Ma to sens, czy lepiej inaczej?
muniekw
Każda klasa ma swoje ID więc ja bym sprawdzał te klasy po ID i wczytywał je w zależności od potrzeb.
lukasamd
No właśnie tak chcę zrobić, tylko czy taki sposób wykrywania klas potrzebnych do załączania jest optymalnym rozwiązaniem?
muniekw
Na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy. JavaScriptem możesz pobrać sobie ID przez metodę getElementById
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.