Mam problem... mam 2 skrypty które w żaden sposób nie mogę połączyć żeby współdziałały.
Pierwszy skrypt to taki że w locie pomniejsza mi zdjęcie JPG a drugi skrypt to taki który tego JPG zamienia na BMP
Jakby ktoś mógł to pomóc mi połączyć byłbym wdzięczny.
Z góry dziękuję za pomoc
Pierwszy skrypt:
<?php $filename = 'test.jpg'; $percent = 0.5; $new_width = $width * $percent; $new_height = $height * $percent; $image_p = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height); $image = imagecreatefromjpeg($filename); imagecopyresampled($image_p, $image, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height); imagejpeg($image_p, null, 100); ?>
Drugi
<?php $jpgImageFile = 'PLIK POMNIEJSZONY.jpg'; $newFileName = 'NAZWAPLIKUBMP'; $imageSource = imagecreatefromjpeg($jpgImageFile); imagebmp($imageSource,$newFileName.".bmp"); function imagebmp(&$im, $filename = "") { if (!$im) return false; $w = imagesx($im); $h = imagesy($im); $result = ''; if (!imageistruecolor($im)) { $tmp = imagecreatetruecolor($w, $h); imagecopy($tmp, $im, 0, 0, 0, 0, $w, $h); imagedestroy($im); $im = & $tmp; } $biBPLine = $w * 3; $biStride = ($biBPLine + 3) & ~3; $biSizeImage = $biStride * $h; $bfOffBits = 54; $bfSize = $bfOffBits + $biSizeImage; $numpad = $biStride - $biBPLine; for ($y = $h - 1; $y >= 0; --$y) { for ($x = 0; $x < $w; ++$x) { $col = imagecolorat ($im, $x, $y); } for ($i = 0; $i < $numpad; ++$i) } if($filename==""){ } else { } return true; } ?>