Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Pomocy. Jak zmniejszyć zdjęcie pobrane z bazy danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ciekawy30
WITAM. Mam pytanko można jakoś pomniejszyc zdjęcie pobierane z bazy danych? jeśli tak to jak?
Spawnm
Proszę nadać sensowny tytuł !
ciekawy30
czy ktoś mi pomoże?
blooregard
Możesz sprecyzować, o jakie pomniejszenie Ci chodzi? To zdjęcie się gdzieś wyświetla?
d3f3nd3r
Z bazy nie da się pobrać obrazka co najwyżej odnośnik do obrazka. Poczytaj o WIDTH, HEIGHT - no chyba że o coś innego ci chodzi
strife
Cytat(d3f3nd3r @ 4.03.2010, 16:25:06 ) *
Z bazy nie da się pobrać obrazka co najwyżej odnośnik do obrazka. Poczytaj o WIDTH, HEIGHT - no chyba że o coś innego ci chodzi

Niestety muszę Cię rozczarować, ale da się z bazy pobrać obrazek, jeżeli jest on w bazie zapisany w postaci binarnej, z tego co kojarze jest nawet do tego taki typ jak BLOB.

Co do głownego wątku poszukaj sobie jakiejś klasy operującej na zdjęciach, wyciągnij z bazy obrazek zmniejsz i zapisz ponownie, albo sprecyzuj pytanie bo nikt Ci nie będzie w stanie bardziej pomóc ;-)

Pozdrawiam.
piotrooo89
Z bazy nie da się pobrać obrazka co najwyżej odnośnik do obrazka.

i tu Cie zaskoczę - można poczytaj o polach typu BLOB. inna sprawą jest że jest to kompletnie bezsensowny.

Poczytaj o WIDTH, HEIGHT - no chyba że o coś innego ci chodzi

to chyba jedna z najgorszych możliwości. poczytaj o GD.
d3f3nd3r
Cytat(strife @ 4.03.2010, 16:30:04 ) *
Niestety muszę Cię rozczarować, ale da się z bazy pobrać obrazek, jeżeli jest on w bazie zapisany w postaci binarnej, z tego co kojarze jest nawet do tego taki typ jak BLOB. 

Zgadza się - można zapisać chyba dowolne dane nie tylko w binarnej czy hexalnej formie ale czy ktokolwiek przechowuje tak obrazki?

piotrooo89
moim zdaniem nie. choć może są tacy hardkorowcy.
ciekawy30
ten temat opanowałem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.