Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wyszukiwarka
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
krystian1826
Witam mam to wyszukiwarkę

http://itporady.pl/php-mysql/wyszukiwarka-...tekstowych.html

i wywala mi takie błędy

Deprecated: Function split() is deprecated in C:\wamp\www\search\wyszukiwarka.php on line 8

Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\wamp\www\search\wyszukiwarka.php on line 9

Warning: eregi() expects parameter 2 to be string, array given in C:\wamp\www\search\wyszukiwarka.php on line 9

Deprecated: Function split() is deprecated in C:\wamp\www\search\wyszukiwarka.php on line 8

Deprecated: Function eregi() is deprecated in C:\wamp\www\search\wyszukiwarka.php on line 9

Warning: eregi() expects parameter 2 to be string, array given in C:\wamp\www\search\wyszukiwarka.php on line 9
# Mapa dojazdu - zobacz jak do nas dojechać

ale wyszukiwarka działa i wyświetla wyniki oczywiście mogę wstawić @ przed 8 i 9 linijką i wszystko bedzie grało a błędów nie wyswieti ale czy to nie wpłynie jakoś na nią?

i jest problem z wyswietlaniem tekstu Brak wyników
DiH
Wygląda na to, że Twoja wyszukiwarka stoi na hoście z PHP 5.3, w którym to funkcja ta oznaczona jest jako przestarzała/wycofana. To samo tyczy się reszty funkcji. Powinieneś rozważyć używanie funkcji bazujących na wyrażeniach regularnych, jak choćby preg_replace

eregi

Sprawdź swoją wersję php:
  1. <?
  2. ?>

edit: niezłe wyczucie, przeniesione akurat jak edytowałem
piotrooo89
eregi to już przeżytek. są zdeprecjonowane co pisze w Twoich błędach. przerzuć się na preg_*.
krystian1826
mam 5.3 a problem z brak wyników rozwiązałem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.